Издания / премиери

"Сиела" без цензура на Aniventure Comic con 2019

Три ексклузивни премиери на най-мащабното събитие за поп култура в България

"Сиела" без цензура на Aniventure Comic con 2019

 

◊ "СИЕЛА" НА ANIVENTURE COMIC CON 2019

Този септември изкушенията дебнат от всяка... книга.

На Aniventure Comic Con 2019 – най-мащабното събитие в България за аниме, манга, азиатска култура, западно кино и телевизия, гейминг и комикси най-киселият заек в историята се завръща, при това в компания, която не е за подценяване.

Три от книжните събития на годината ще бъдат част от фестивала. Това са „Просто Спас 2. Без филтър“ от Стен Дамянов – вторият комикс за дългоухия герой без цензура; третата част на поредицата, завоювала сърцата на хиляди българи (не само в столицата) – „Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша“ от Мартин Колев; и безмилостният дебютен графичен сборник, дело на кинокритика и писател Благой Д. Иванов и легендарния художник Петър Станимиров – „Седем градски гряха“.

На 14 и 15 септември четиримата автори ще завладеят Зала 1 (на щанда на изд. „Сиела“) и Зала 4 в Интер Експо Център, за да се срещнат с читатели и други създания.

Очакваме ви с неприлично нетърпение на:

14 септември от 11:20 , Зала 4, Интер Експо Център

• Премиера на „Седем градски гряха“ от Благой Д. Иванов и Петър Станимиров

Едно от най-дръзките творения на българската попкултура крие в себе си седем независими комикс истории, написани от писателя и кинокритик Благой Д. Иванов и нарисувани от легендарния Петър Станимиров – майстора, добре познат от 80-те с популярното списание „Дъга“ и отговорник за много от кориците на Стивън Кинг и Дийн Кунц у нас.

Двамата ще разкажат защо комиксите не са само за деца и кое вдъхнови една от най-смелите книги на нашето съвремие. А скандално забавният водещ Драгомир Симеонов ще извади наяве най-тъмните подробности около създаването на греховното издание.

 

15 септември, 11:20, Зала 4, Интер Експо Център

• Премиера на „Софийски магьосници 3: Вещиците от Витоша“ от Мартин Колев

Магията се пробужда отново с дългоочакваната трета част на бестселъровата поредица „Софийски магьосници“.

След „Софийски магьосници“ и „Софийски магьосници 2: Самодивите от Странджа“ всички се питат къде е Свилен Воев – мрачният, но добър пробудник на Бриян! Бургаският вълшебник Мартин Колев ще разкрие ексклузивни подробности около неговото местонахождение ден преди официалното излизане на романа, както и любопитни истории около продължението...

 

15 септември, 15:00, Зала 4, Интер Експо Център

• Премиера на „Просто Спас 2. Без филтър“ от Стен Дамянов

Любимият заек на нацията – Спас – гостува за втори път на Aniventure Comiccon по повод второто книжно издание. Създател и творение са готови да отговорят на всичките ви въпроси без цензура. На помощ идва Делян Момчилов („Българите! Забравените постижения“ и „Ние сме животните“).

Внимавайте: Задава се революция! И само Спас може да спаси… себе си. Добре де, и всички останали – по изключение.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
08.09.2019 г. 15:35
Посетено:
936
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30120-siela-bez-tsenzura-na-aniventure-comic-con-2019