Издания / премиери

Представяне на книгите "Капани на властта" и "Писмо до себе си" от Ирена Георгиева в Бургас

3 септември 2019 г., 18 часа, Дом на писателите - Бургас

Представяне на книгите "Капани на властта" и "Писмо до себе си" от Ирена Георгиева в Бургас

 

◊ ПОКАНА

На 03 септември 2019 г. романът "Капани на властта", сборникът с разкази "Писмо до себе си" и тяхната авторка Ирена Георгиева ще срещнат свои приятели и почитатели в Дома на писателя в Бургас. Представя Живка Иванова.

Заповядайте на 3 септември от 18 часа в Дом на писателя, ул. "Вола" 1, гр. Бургас.

 

“Писмо до себе си” (изд."Либра Скорп") е първият самостоятелен сборник с разкази на Ирена Георгиева. Историите са разнородни и запомнящи се, а художествената реалност е пресъздадена ярко и убедително, с усет към детайла. Читателят попада в свят на възходи и падения, на добро и зло, на срещи и раздели. В тези истории красивото доминира над грозното, а любовта присъства във всичките й измерения и осмисля човешкото съществуване. Тъгата и смехът естествено се допълват, а иронията е деликатна. Оригиналните сюжети поднасят на читателя неочаквана развръзка, която той съпреживява дълго след прочита.

"Капани на властта" (изд."Весела Люцканова") е пророчески и модерен роман заради преплитането на безпощадни политически интриги, държавни интереси и смъртоносни игри по високите етажи и коридорите на властта. Ирена Георгиева ни поднася една въздействаща история, с много прецизен и увлекателен език. Историята е изключително динамична и наситена с различни ходове и изненади. Като резултат от всяко взето политическо или следствено решение и действие напрежението и тревожността в романа се задълбочават. Следите, на които се натъкват следователите, водят към лични и корпоративни интереси на високо равнище, към хора, действащи безпардонно и безмилостно за постигане на целите си.

Ирена Георгиева е завършила английска гимназия в София и английска филология в СУ „Св. Климент Охридски”. Работила е като преводач, а в момента преподава английски език. Преди няколко години започва да пише проза и печели отличия в националните литературни конкурси „Обич многолика”, „Състояние на полет”, „140 години от рождението на Елин Пелин”, „Пътят към Итака” и хумористичните „Ако бях шеф” и „Очи към себе си”. Нейни творби са публикувани в алманаси и антологии. Произведения на Ирена Георгиева намират място в литературни издания на английски език. Автор е на сборника с разкази "Писмо до себе си" (2017) и на романа "Капани на Властта" (2019).

 

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
31.08.2019 г. 12:52
Посетено:
1492
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30099-predstavyane-na-knigite-kapani-na-vlastta-i-pismo-do-sebe-si-ot-irena-georgieva-v-burgas