Издания / премиери

Премиера на книгата "Намерени от чудесата" на Николай Н. Нинов

4 септември 2019, 18:30 часа, Книжен център „Гринуич” - София

Премиера на книгата "Намерени от чудесата" на Николай Н. Нинов

 

◊ ПОКАНА

В разгара на летния сезон по книжарниците е „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” - новата книга на журналиста и писател Николай Н. Нинов. Тази трета книга е част от поредица, посветена на огромната палитра от скални образувания, мегалити и живи светилища по нашите земи. Нинов постави началото на трилогията с „Повторени сънища. Фотописи от мистична България” (2015) и я продължи с „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” (2017). Сега, в „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България” той разказва за още забравени обекти и смайващи ритуали в родопските села, за неизследвани протодолмени в Средна гора, за олтарната площадка „Енергийната скала” под Белинташ,  обърнатата пирамида в Тетевенската планина др.

Подобно на предишните книги на Нинов, и „Намерени от чудесата” съдържа GPS индекс и множество негови цветни фотографии.

Автор на успешните и нестандартни пътеписи за дива и дивна България „Повторени сънища. Фотописи от мистична България”, „Времето гледа с десет очи. Пътеписи от мистична България” и „Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България”, Николай Н. Нинов е и журналист с дългогодишна практика. През 2012 г. той печели фотоконкурса на в. „Дневник“ „Спомен от лятото“, а по-късно споделя историите за своите приключения в предишните си две книги с илюстрирани пътеписи. Пътешественик по душа, колегите му го наричат търсач на неоткрити места, любител на древните загадки и тайни. А за приятелите си Нинов е приключенец по дух, с око за природните вълшебства.

Премиерата наНамерени от чудесата” ще се състои на 4 септември (сряда) от 18:30 часа в Книжен център „Гринуич” (бул. „Витоша” 27). Книгата ще представят Георги Тошев и Иван Панкев.

Заповядайте!

Автор: Изд. Сиела
04.09.2019 г. 13:21
Посетено: 1150
Етикети: пътеписи, премиера на книга, издателство Сиела, Намерени от чудесата. Скалописи от мистична България, Николай Н. Нинов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/30077-premiera-na-knigata-namereni-ot-chudesata-na-nikolay-n-ninov