Издания / премиери

Премиера на „Приказки за всички” - пиеси за деца от Росица Гюмлиева

25 юни 2019, 18:00 часа, РБ „Захарий Княжески” - Стара Загора

Премиера на „Приказки за всички” - пиеси за деца от Росица Гюмлиева

 

◊ ПОКАНА

Библиотека „Родина” издаде пиесите за деца на Росица Гюмлиева. „Приказки за всички” ще бъде представена на 25 юни (вторник) от 18:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

„Приказки за всички” излиза с клеймото на Библиотека „Родина” и спонсорството на Ангел Филипов - „Филипови и компания”. Редактор на книгата е Слава Драганова.

Росица Гюмлиева работи като актриса в Държавен куклен театър Стара Загора над 22 години. През 1994 г. печели вътрешен конкурс за драматургия и режисура и с голям успех поставя пиесите „Маша и мечока” и „Заека и таралежа”. Удостоявана е с редица престижни награди от прегледи и фестивали на кукленото изкуство. През 1995 г. актрисата основава в Стара Загора първия частен куклен театър „Сияние”. Води детското театрално студио „Слънчице” към Детски отдел на библиотека „Родина”.

*

Колко нежна е детската душа! Колко неочаквани мислички бълбукат в нея и пътешестват свободно в детското съзнание. Когато се докосне до тях, те успяват да вдъхновят Росица Гюмлиева да сътвори невиждани детски светове чрез текстове за театрална реализация. А там с радост ще срещнеш и Безценната капка, и Глухарчето, и Обувките на Лили, и Шоколадовия кроасан, Светулката Свети, и още, и още… И ще се окажеш в един голям детски свят, където преживяването от срещите с трогателно талантливите текстове на Росица Гюмлиева носи онази доброта и любов, които неминуемо разширяват хоризонтите и обогатяват нашето ежедневие. Уверяват ни, че всяка искрена мисия, насочена към децата, е възможна.
Проф. дн Дойчина Синигерска


Заповядайте на 25 юни (вторник) от 18:00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Вход свободен!

Автор:
Библиотека "Родина", Стара Загора
Публикация:
22.06.2019 г. 15:02
Етикети:
премиера на книгаСтара ЗагораБиблиотека "Родина"
Росица Гюмлиева
пиеси за деца
„Приказки за всички
Посетено:
984
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29892-premiera-na-prikazki-za-vsichki-piesi-za-detsa-ot-rositsa-gyumlieva