Издания / премиери

Премиера на книгата „Да остаряваш бавно е изкуство”

21 юни 2019, 19:00 ч., Литературен клуб „Перото“

Премиера на книгата „Да остаряваш бавно е изкуство”

 

◊ ПОКАНА

Каним ви на премиера на книгата „Да остаряваш бавно е изкуство” на 21 юни от 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото“!

Участници в дискусията ще бъдат Силвия Недкова и проф. Божидар Попов - председател на Българското дружество по хранене и диететика. С нас ще бъдат самият проф. Димитър Чавдаров и Светлозар Желев, който ще открие събитието.

Проф. Димитър Чавдаров е роден във Варна през 1934 г. Завършва медицина в София, след което работи в Института за мозъка при БАН и Медицинска академия – София. Изследванията и практиката му са в областта на епилепсията, поведенческите промени у децата и хиперактивността с дефицит на вниманието, забавеното нервно-психично развитие, съдовите, травматичните и други мозъчни увреждания, клиничната електроенцефалография, нови лекарствени средства и др. Има над 300 научни труда, сред които се открояват „Терапия на епилепсията”, „Проблемни деца”, „Агресията – от двигател на прогреса до бруталното насилие”. Основател на Дружеството против епилепсия в България. Удостостоен със званието „Български лекар” за 1998 г.

Да остаряваш бавно, е изкуство” разглежда причините за интензивното стареене и възможностите за неговото забавяне. Подробно са описани образът на старостта и вредните фактори, затрудняващи и скъсяващи живота. Представени са полезният хранителен режим, техниките за укрепване на физическото състояние и начините за предпазване от заболявания, състаряващи организма. Специално внимание е отделено на съвременните методи за подмладяване чрез пластични операции, козметика, хормони, стволови клетки, импланти, генни модификации. Анализирани са вероятните причини за незавидната продължителност на живота у нас в сравнение с редица развити страни и „сините области“ със столетници.

Очакваме ви на 21 юни, петък, точно в 19:00 ч. в Литературен клуб „Перото“ в столицата!

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
19.06.2019 г. 14:25
Етикети:
Силвия НедковаСветлозар Желевпремиера на книгаиздателство Колибри
проф. Божидар Попов
проф. Димитър Чавдаров
Да остаряваш бавно е изкуство”
Посетено:
872
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29886-premiera-na-knigata-da-ostaryavash-bavno-e-izkustvo