Издания / премиери

Представяне на книгата „Сектознание" част II и среща с автора проф. Александър Дворкин

7 юни 2019, 18.30 ч., Салон на Софийската света митрополия

Представяне на книгата „Сектознание" част II и среща с автора проф. Александър Дворкин

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Омофор"
ви кани на

представянето на книгата "Сектознание"  част II
и
среща с автора проф. Александър Дворкин

7 юни (петък), 18.30 ч.,
Салон на Софийската света митрополия (ул. "Цар Калоян" 7)

 

Издателство „Омофор“ отправя покана към читателите от столицата за премиерното представяне на втория том на „Сектознание“ и на среща с автора проф. Александър Дворкин.

Събитието се осъществява в рамките на Международната конференция „Защитата на вярата – предизвикателства и проблеми днес“ (на 7 и 8 юни), организирана от Софийската света митрополия в сътрудничество с Центъра за проучване на нови религиозни движения.

Във втората част на „Сектознание“ читателят ще открие критичен анализ на още съвременни религиозни движения, сред които „Децата на Бога“, сектата на Висарион, "Богородичният център“, „Световната църква на Бога“ и много други, както и особено любопитното представяне на някои езотерични практики и учения, свързани с основните идеи на Ню ейдж културата, като теософията, спиритизма, и др.

Проф. Дворкин е изследовател на съвременното сектантство, църковен историк-медиевист, православен богослов, обществен деятел и писател. Автор е на десет книги и стотици публикации, преведени на 15 езика. Някои изследователи свързват името му с утвърждаването и разпространението на определението „тоталитарна секта“. Александър Дворкин има докторска степен по история на Средните векове от Фордхемския университет в Ню Йорк, където е работил под ръководството на протопр. проф. Йоан Майендорф. Професор е в Православния Свято-Тихоновски университет.

Понастоящем е преподавател в Мисионерския факултет, а също и професор по история на църквата и канонично право в Богословския факултет.

 

Автор:
Издателство Омофор
Публикация:
06.06.2019 г. 16:22
Етикети:
премиера на книгаиздателство Омофор
Проф. Александър Дворкин
"Сектознание" част II
Посетено:
851
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29818-predstavyane-na-knigata-sektoznanie-chast-ii-i-sreshta-s-avtora-prof-aleksandar-dvorkin