Издания / премиери

Представяне на книгата "Глобалната сексуална революция" от Габриеле Куби

1 юни 2019, 18 ч., НДК - Мраморно фоайе

Представяне на книгата "Глобалната сексуална революция" от Габриеле Куби

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Омофор"

Ви кани на

представянето на книгата

"Глобалната сексуална революция" от Габриеле Куби

 

В рамките на Културната програма на Пролетния базар на книгата, издателство „Омофор“ ще представи премиерно пред столичната публика дългоочакваното българско издание на  „Глобалната сексуална революция“ от немската социоложка Габриеле Куби.

В контекста на обществения дебат около джендър идеологията книгата на Габриеле Куби е ценен ориентир за разбиране на произхода на съвременните схващания за пола. Написана в консервативен християнски ключ, книгата добива широка популярност и вече е издадена на 13 езика.

„Като всяка идеология, джендър идеологията има за своя последна цел да обхване живота в неговата тоталност и да го подчини на своята постантропологична истина за човека. Габриеле Куби с неумолима честност и дръзновение приема посвещението да бъде гласът на викащия в пустинята…“ - пише в предговора към българското издание богословът Свилен Тутеков.

В предговора към немското издание пък един от големите християнски мислители на съвремието ни, немският католически богослов и философ Роберт Шпеман (1927-2018) казва:

„Някога думата еманципация e означавала нещо като освобождаване. Еманципацията от нашата природа може да означава само освобождаване от самите нас. Идеята за политическа свобода e била родена в Древна Гърция и първоначално е означавала да се позволи на хората да живеят по обичайния за тях начин. Oнзи, който e пречeл на хората да правят това, който e искал да ги „превъзпита“, е бил тиранин. Тази книга е точно за такава тирания. Габриеле Куби смело показва как нашата свобода е застрашена от една антихуманна идеология. Тя заслужава благодарността ни, защото със своята книга ни просвещава.“.

Книгата ще представят д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов, и доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по християнска етика и антропология в Православния богословски факултет на Великотърновския университет.

 

Къде: Мраморно фоайе, НДК

Кога: 1 юни (събота), 18 ч.

 

Автор:
Издателство Омофор
Публикация:
28.05.2019 г. 19:25
Етикети:
Софиядоц. д-р Свилен Тутековд-р Николай Михайловпремиера на книгаиздателство Омофор
Пролетен базар на книгата 2019
Габриеле Куби
Глобалната сексуална революция
Посетено:
1077
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29746-predstavyane-na-knigata-globalnata-seksualna-revolyutsiya-ot-gabriele-kubi