Издания / премиери

Премиера на „Дама пика“ от А. С. Пушкин с илюстрации на Ясен Гюзелев

30 май 2019, 19:00 ч., Клуб 1, Национален дворец на културата

Премиера на „Дама пика“ от А. С. Пушкин с илюстрации на Ясен Гюзелев

 

◊ ПОКАНА

Споделете с нас една изключителна вечер, в която ще отпразнуваме появата на новото луксозно издание на „Дама пика“ на А. С. Пушкин с илюстрации от големия български художник Ясен Гюзелев!

Животът като хазартна игра и играта като възможност за трансформация на живота. Фаталната „черна дама“ като символ на възмездието и съдбата, която не може да бъде излъгана. За „Дама пика“ – най-енигматичната, най-мистичната и брилянтна повест на знаменития руски поет и писател, Ф. М. Достоевски казва:

„Фантастичното трябва до такава степен да е в съприкосновение с реалното, че почти да му повярвате. Пушкин написа „Дама пика“ – връх в изкуството на фантастичното“.

Наши специални гости ще бъдат Георги Лозанов и Красимир Илиев. Приготвили сме видео, с което ще изненадаме Ясен Гюзелев.

Очакваме ви на 30 май, четвъртък, в 19:00 ч. в Клуб 1, НДК! Да превърнем майската вечер в приказен спомен, единствен и неповторим.

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
27.05.2019 г. 12:32
Посетено:
899
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29724-premiera-na-dama-pika-ot-a-s-pushkin-s-ilyustratsii-na-yasen-gyuzelev