Издания / премиери

Премиера на книгата "Следи от вятър" от Александра Ивойлова и Златка Тименова

29 май 2019, 18 часа, Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий"

Премиера на книгата "Следи от вятър" от Александра Ивойлова и Златка Тименова

 

◊ ПОКАНА

Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Българският ПЕН-център, Издателство „Карина-М“ и Хайку сдружение
организират

премиера на триезичната книга “Следи от вятър“ от Александра Ивойлова и Златка Тименова – на български, френски, английски. Въведението е от португалския поет Casimiro de Brito (Казимиро де Брито).

Книгата ще представят писателите Здравка Евтимова и София Филипова.

Поетесите споделят в послеписа: „Двете авторки писахме тези стотина хайку независимо една от друга. Но много скоро почувствахме общия ритъм на словото ни. На сърцата ни. И пропътувахме разстоянието между две отдалечени точки на света по моста на нашите думи. За да превърнем това разстояние в множество близки пространства. Всяка двойка хайку тук създава малка импресия. За да превърнем това разстояние в едно общо духовно пространство – книгата „Следи от вятър”.

 

Заповядайте на премиерата на „Следи от вятър” в сряда, 29 май, от 18 часа, в централно фоайе на Националната библиотекаСв. св. Кирил и Методий".

Автор: Издателство „Карина-М“
27.05.2019 г. 11:02
Посетено: 511
Етикети: премиера на книга, Български ПЕН-център, Национална библиотека, Златка Тименова, Александра Ивойлова, Следи от вятър, Хайку сдружение, Издателство „Карина-М“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29721-premiera-na-knigata-sledi-ot-vyatar-ot-aleksandra-ivoylova-i-zlatka-timenova