Издания / премиери

Обсъждане на „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“

20 май 2019 г., 17.00 ч., Нов български университет

Обсъждане на „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Здравеопазване и социална работа“ отправят покана за обсъждане на „Огледало на въображението: психоанализа на филмовото преживяване“ от гл. ас. д-р Светлозар Василев на 20 май 2019 г. от 17.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е авторът, а модератор е доц. д-р Златка Михова. Книгата е публикувана от издателство „Колибри“.  

„Огледало на въображението“ е първата монография на български език в областта психоанализа и кино. Специален акцент при представянето ще са човешкото развитие и отношенията между хората, видени през призмата на психоанализата, социалната работа и политическата психология. Ще бъдат представени откъси от филми, илюстриращи психичното развитие при децата, психичната травма, семейството и социалната справедливост и как те могат да бъдат използвани в преподаването на студенти.

Гл. ас. д-р Светлозар Василев е психиатър и психоаналитик. Щатен преподавател в НБУ от 1998 г., съучредител на център БИОХ и участник в университетски, национални и международни проекти в областта на психичното здраве и социалната работа. Има над 40 научни публикации на български и английски език, включително в списания с висок импакт фактор. Създател е на инициативата Психоанализа и кино, която от 2010 г. организира регулярни семинари и публични дебати.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
13.05.2019 г. 15:36
Посетено:
783
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29621-obsazhdane-na-ogledalo-na-vaobrazhenieto-psihoanaliza-na-filmovoto-prezhivyavane