Издания / премиери

Представяне на том 4. на „Преплетените истории на Балканите“

15 май 2019 г., 16.30 ч., Нов български университет

Представяне на том 4. на „Преплетените истории на Балканите“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя том 4. на „Преплетените истории на Балканите: Понятия, подходи и (само)репрезентации“ под съставителството и научната редакция на Румен Даскалов, Диана Мишкова, Чавдар Маринов и Александър Везенков на 15 май от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са проф. Николай Аретов от Институт за балканистика на БАН и проф. Албена Хранова от Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

В предговора към тома съставителите споделят: „Настоящият том е последен в поредицата на НБУ „Преплетените Балкани“ и бележи края на няколко години изследвания, направлявани от транснационални подходи, в частност на „преплетената история“ и histoire croisèe (буквално „пресечена история“). Студиите в този том се обръщат към теоретични и методологически проблеми на регионалните научни понятия, дефиниции и подходи, а и на извъннаучните, идеологически, политически и геополитически мотивации, които стоят в тяхната основа“.

Румен Даскалов е професор по модерна история в Нов български университет. Диана Мишкова е доцент по модерна и съвременна балканска история. Чавдар Маринов получава докторска степен по история и цивилизации от École des hautes études en sciences sociales. Александър Везенков е изследовател на свободна практика, който работи в гр. София.

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
09.05.2019 г. 16:14
Посетено:
1150
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29595-predstavyane-na-tom-4-na-prepletenite-istorii-na-balkanite