Издания / премиери

„Хроники на неведомото“ от Николай Терзийски - премиера в Пловдив

9 май 2019, 19 часа, FLUCA - Австрийски културен павилион

„Хроники на неведомото“ от Николай Терзийски - премиера в Пловдив

 

◊ ПОКАНА

На 9 май от 19 часа на сцената на FLUCA - Австрийски културен павилион ще се състои премиерата на книгата на Николай Терзийски „Хроники на неведомото“.

Аз обяснявам неведомото с въпроса „Защо?“. Ако този въпрос е едно дърво, ние виждаме ствола, клоните, листата, цветовете и плодовете му… а неведомото е в корена. Решим ли да извадим дървото, то ще загине. Тоест ще ни остане само отговорът, но няма да помним въпроса“, разказва авторът в интервю за сайта „Лира“.

За „Литературни разговори“ Терзийски казва още: “Хроники на неведомото” започва през XVIII век и завършва през XXI. Обърнат е едновременно към миналото, към съвремието и към бъдещето. Миналото на България е описано чрез едно утопично и несъществувало никога селище - Всевидино. После обаче историята се понася в различни времена и на други места - съвсем реални. Люлебургас, София, Добърско, Чикаго, Провидънс… Защото тази книга освен историческа и семейна сага е и любовна история, дистопия, мистерия“.

Дебютният роман на Николай Терзийски „Отлъчване“ излиза през 2017 година. Книгата печели голямата награда в категория проза от Националния конкурс за дебютна литература Южна пролет 2018. „Отлъчване“ има и номинация от наградите „Перото“ - за принос към българския литературен контекст.

Откъси от новата книгата „Хроники на неведомото“ може да прочетете в блога на автора: http://terziyski.blogspot.com

 

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
08.05.2019 г. 14:40
Етикети:
Николай ТерзийскиПловдивпремиера на книгаИК Жанет 45
FLUCA Австрийски културен павилион
Хроники на неведомото“
Посетено:
860
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29586-hroniki-na-nevedomoto-ot-nikolay-terziyski-premiera-v-plovdiv