Издания / премиери

Представяне на общоуниверситетско издание „Право на истина и свобода във всичко“ от Бенжамен Констан

14 май 2019 г., 16.30 ч., Нов български университет

Представяне на общоуниверситетско издание „Право на истина и свобода във всичко“ от Бенжамен Констан

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Философия и социология“ представят „Право на истина и свобода във всичко“ от Бенжамен Констан със съставителство и превод от френски език проф. д-р Лидия Денкова на 14 май 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Лектори са проф. д-р Лидия Денкова и д-р Владимир Маринов, а модератори са проф. д-р Христо Тодоров, проф. д-р Стилиян Йотов и проф. д-р Антоний Тодоров.

Настоящият сборник, съставен от Лидия Денкова, професор по философия в Нов български университет, следва подбора, който самият Констан прави в края на живота си. Сборникът предлага разширена картина на неговото творчество, в чийто център са две страстно защитавани от автора идеи – право на истина и свобода във всичко. В картината са включени и откликващи текстове по двете теми от съвременници на Констан, а също и анализ от по-ново време на известния му спор с Имануел Кант относно истината. Подробно коментираните текстове се представят за пръв път на български език въз основа на последното академично издание на бележития мислител от 2017 г.

Изданието на Бенжамен Констан е първият сборник с неиздавани досега текстове. Потвърждава линията на представяне на оригинални мислители от университетската поредица „Агора“.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
08.05.2019 г. 13:08
Посетено:
909
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29584-predstavyane-na-obshtouniversitetsko-izdanie-pravo-na-istina-i-svoboda-vav-vsichko-ot-benzhamen-konstan