Издания / премиери

Премиера на книгата „По пътя към..." от Георги Атанасов

11 май 2019, 11 часа, Столична библиотека

Премиера на книгата „По пътя към..." от Георги Атанасов

 

◊ ПОКАНА

На 11 май, събота, от 11 до 13 часа в сектор „Детска литература" на Столична библиотека ще се състои премиерата на дебютния сборник на Георги Атанасов
 
Сборникът „По пътя към..." съдържа 17 кратки разказа, предимно от сферата на фантастиката, и изследва връзките между света, човека и Бога. През призмата на необикновеното и приказното авторът засяга актуални теми като консуматорското общество и научния прогрес, вечните философски въпроси за сътворението на света и смисъла на живота, и чисто човешки отношения: любов и завист, грешка и прошка.
 
Книгата се разпространява както в хартиен формат, с 11 черно-бели илюстрации от Любомира Стоянова-Мел, така и в електронен. Като останалите издания на Човешката библиотека, електронната версия се разпространява без дигитални (DRM) защити и следва принципа „читателите плащат колкото и ако преценят". Всички приходи се разпределят между творческите участници: автори, редактори, коректори, художници и оформители.
 
Колко е дълъг пътят на един разказ от въображението на автора до сърцата на читателите? Дали е прав или криволичещ, изпълнен с кръстопъти и разклони? Дали понякога не се оказва лабиринт... или задънена улица?
 
Моята мечта е да ме оставят да вървя по пътя си. Взет от грабливите нокти на птица, премазан, изтерзан – оставете ме! Но те... понякога ме вдигат и отнасят. Чертаят пътя ми според техните изисквания – спасяват ме!
 
Мога ли да бъда спасен? Та аз съм само един охлюв, който се ражда сред множеството разпилени от дъжда. Дали ще бъда спасен, когато ме сгази нещо друго? Убие нещо различно, изяде враг? Не, позволете ми да опитам. Дайте ми шанс! Да вървя и оставям диря, която ще се изпари.
 
Гостите на премиерата ще имат възможност да си закупят книгата с отстъпка – на Приятелска цена, както и с автограф от автора. Подбрани откъси ще бъдат прочетени по роли от Лъчезар Енчев, Мирослав Моравски, Цвета Колева и самия Георги Атанасов.
 
Вход свободен. Заповядайте!
 
За повече:
https://choveshkata.net/blog/?p=7223
 
Автор:
Екип на "Човешката библиотека"
Публикация:
05.05.2019 г. 16:42
Посетено:
1083
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29560-premiera-na-knigata-po-patya-kam-ot-georgi-atanasov