Издания / премиери

Представяне на „Комореби“ от Владислав Христов в Пловдив

9 май 2019, 19:00 часа, Галерия „U P.A.R.K.” - Пловдив

Представяне на „Комореби“ от Владислав Христов в Пловдив

 

◊ ПОКАНА

Код червено: Литература
Ви кани на
представяне на най-новата книга на Владислав Христов - "Комореби".

Кога: 9 май (четвъртък)
Къде: U P.A.R.K. Gallerу, Пловдив, ул. "Отец Паисий" 24
Начало: 19 часа

Заповядайте!

 

◊ ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Владислав Христов е роден през 1976 г. в Шумен. Живее и работи като журналист и фотограф в София. Носител е на отличия от конкурси за хайку, поезия и кратки прози. Три поредни години е в класацията на 100-те най-креативни хайку автори в Европа. Член e на The Haiku Foundation. Негови хайку са публикувани в изданията на Американската хайку асоциация Frogpond, Световния хайку клуб World Haiku Review и др. През 2016 г. хайку на Владислав Христов влизат в обучителната програма на университета „Кумамото“, Япония. Съставител е на първия учебник по хайку на български „Основи на хайку”. Текстовете му са превеждани на 17 езика. Издадени книги: „Снимки на деца“ (кратки прози, 2010), „Енсо“ (поезия, 2012), „Фи“ (поезия, 2013), „Германии“ (поезия, 2014), „Обратно броене“ (поезия, 2016), „Продължаваме напред“ (публицистика, 2017), „Germanii“ (поезия, немско издание, 2018), „Комореби“ (поезия, 2019).

„Комореби“ е най-добрата сбирка от мигновения на Владислав Христов. Тя продължава неговите наблюдения и самонаблюдения на словесен фотограф. От книгата лъха свежест, финес и чувство зя мярка – и в броя на философските питанки, и в безброя на вътрешните удивителни."
- Румен Леонидов

"Владислав Христов е един от най-издържаните, последователни и съдържателни съвременни български поети, които в нюанса, във финото, едва незабележимо изменение търси и открива поетическото настроение и въздействие. Бих оприличил тази негова книга на тушова рисунка - едно движение на ръката, но овладяно до съвършенство и ето го стихът!"
- Митко Новков

Автор: Организаторите
03.05.2019 г. 12:38
Посетено: 874
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29548-predstavyane-na-komorebi-ot-vladislav-hristov-v-plovdiv