Издания / премиери

Приятелството между поколенията на премиерата на „Необичайните заподозрени“ от Доминик Карильо

Преподавателят по английски език в Англо-американското училище в София с първи роман, преведен на български език

Приятелството между поколенията на премиерата на „Необичайните заподозрени“ от Доминик Карильо

 

Понякога човек просто иска да зареже училището, родителите си, родния си град и всичките си познати и да хване първия влак за Берлин. Нали знаете – един от тези понеделници. И какво ако сте на 14 и сами из Европа?! Влакът е вече на перона и ви очаква.

На 18 април 2019 г. от 19:00 ч. столичният клуб MAZE (ул. „Христо Белчев“ 1) беше началната спирка, от която „Необичайните заподозрени“ стартираха своето приключение.

На представянето на необичайния роман на преподавателя по английски език в Англо-американското училище в България Доминик Карильо 14-годишната Ния (в ролята влезе отговорният редактор на книгата Рия Найденова) и ветеранът от войната Кърт (преводачът Явор Недев) направиха десетките присъстващи съучастници в своето лудо пътешествие. Двамата разпитаха подробно Доминик какви са интересите на съвременните тийнейджъри, какви са предизвикателствата да работиш с деца и възможно ли е приятелството между поколенията.

Саундтракът към представянето беше дело на The Nice Driveways, чийто барабанист е самият Доминик Карильо, а под звуците на „Аin’t No Sunshine When She’s Gone” и „Superstition“ родители, тийнейджъри, родители и страстни читатели станаха част от „Необичайните заподозрени“.

Романът „Необичайните заподозрени“ е забавна приказка за порастването, изпълнена с перипетии и смях. Книга за всеки възрастен и всяко дете, която ще ви накара да погледнете по друг начин на различията между поколенията.

Четиринайсетгодишната Ния оставя зад гърба си елитното си училище, родния си град София и студените си, безразлични родители и се качва на първия международен влак към Берлин. Причината? Добре планирано отмъщение към бившето ѝ гадже. По пътя тя случайно се запознава с възрастния американец Кърт, който има собствени причини да пътува към Берлин…, а също и таланта да убива хора, без да иска.

Доминик Карильо е учител и носител на награди от Сан Диего, Калифорния. Защитил бакалавърска и магистърска степен от UCLA. След публикуването на „Невероятния възход на Пако Джоунс“ (носител на наградата на Сан Диего за най-добър YA роман) Доминик се фокусира върху писането на романи за тийнейджъри.

Първият му роман „Да бъдеш Франк Диего“ (2012) е задължителен за четене в курсове в Държавния университет на Сан Диего. Втората книга на Доминик, „Американо в чужбина“ (2014), е впечатляващ пътепис, публикуван в „San Diego Magazine“.

Става наистина популярен с двата си романа „Невероятният възход на Пако Джоунс“ (2016) и „Необичайните заподозрени“ (2018). Когато не преподава, пише, играе баскетбол и свири на барабани.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
20.04.2019 г. 13:36
Етикети:
романпремиера на книгаиздателство Сиела
Доминик Карильо
Необичайните заподозрени
Посетено:
870
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29478-priyatelstvoto-mezhdu-pokoleniyata-na-premierata-na-neobichaynite-zapodozreni-ot-dominik-karilyo