Издания / премиери

Представяне на „Тяло под роклята“ от Галин Никифоров в Стара Загора

18 април 2019, 18:00 часа, Радио Стара Загора

Представяне на „Тяло под роклята“ от Галин Никифоров в Стара Загора

 

◊ ПОКАНА

XIV маратон „Четяща Стара Загора” 2019

Библиотека „Родина” и издателство „Сиела”

представят

Тяло под роклятаот Галин Никифоров

“Тяло под роклята” е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта.

Книгата напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто .„Тяло под роклята“ е провокативен, оголващ човешката психика до най-елементарните частици и същевременно жесток и мълчалив роман.

„На последния, четвърти етаж, е почти безлюдно. Отдясно е отделението за деца с умствени увреждания и стаите за неизлечимо болни пациенти, които чакат последната си нощ или чудото, което да ги спаси. Вляво са стаите за помощния персонал и два лекарски кабинета за не особено амбициозни доктори, които обичат спокойствието. Тук времето е спряло, нищо не се случва.“

Писателят Галин Никифоров живее в родния си град Добрич. Автор е на седем романа, за които е бил многократно номиниран на различни конкурси и е удостояван с големи литературни награди. През 2011 г. за романа му “Лятото на неудачниците” е отличен с наградата “Български роман на годината”. През същата година печели и наградата “Елиас Канети” с друг свой роман – “Къщата на клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

18 април, четвъртък, 18:00 часа, Радио Стара Загора

Заповядайте!

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
18.04.2019 г. 13:24
Посетено:
942
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29461-predstavyane-na-tyalo-pod-roklyata-ot-galin-nikiforov-v-stara-zagora