Издания / премиери

Читателски клуб на НБУ: „В кафенето на екзистенциалистите“ от Сара Бейкуел

24 април 2019 г., 16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: „В кафенето на екзистенциалистите“ от Сара Бейкуел

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за разговор за книгата „В кафенето на екзистенциалистите“ от Сара Бейкуел на 24 април 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел. Специален дискутант е д-р Албена Стамболова.

 „В кафенето на екзистенциалистите“ е книга за интелектуалната среда в една от столиците на Европа, Париж. Разказ за идеите, но и за живота на Жан-Пол Сартр, Симон дьо Бовоар, Албер Камю, Мартин Хайдегер, Едмунд Хусерл, Карл Ясперс, Морис Мерло-Понти и други философи, поети и художници.

Съчетал биография и философия, това е увлекателен разказ за раждането и развитието на екзистенциализма. Представени са отблизо неговите създатели – с техните противоборства, любовни афери, съперничества и партньорства. Със забавни истории, остроумни коментари и проницателни взаимовръзки Сара Бейкуел ни накара да обръщаме страница след страница, потопени в пъстрия калейдоскоп на едни от най-великите умове на XX век.

„В кафенето на екзистенциалистите“ е отличена с Националната награда на критиката. „Ню Йорк Таймс“ я нарежда сред 10-те най-добри книги за 2016 г., а „Гардиън“ я определя за книга на годината.

По време на събитието изданието се продава с 10 % отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.04.2019 г. 09:56
Етикети:
Посетено:
1044
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29433-chitatelski-klub-na-nbu-v-kafeneto-na-ekzistentsialistite-ot-sara-beykuel