Издания / премиери

Вечер, посветена на Яворов

10 април 2019, 19:00 ч., Литературен клуб "Перото"

Вечер, посветена на Яворов

 

◊ ПОКАНА

На 10 април в 19:00 ч. ще се съберем в Литературен клуб „Перото" по повод новото двутомно издание на „Романът на Яворов" от Михаил Кремен!

Проблемът Лора – Яворов, на пръв поглед сензационен, не може да бъде отминат, без да се доизучи и дообясни, тъй като е свързан с участта на един голям поет, загинал в разцвета на творческите си сили. Това, че не само широката публика, но и хора на изкуството и науката се занимават от дълго време с него, ни кара да се убедим, че в тая незабравена и за мнозина още забулена история има превес не толкова сензацията, колкото разгадката на една тъмна, неизяснена човешка трагедия… Интересът към живота и творчеството на Яворов е всеобхватен и неспиращ. Той все повече се увеличава и ще продължава да съществува, докато има у нас мечтатели и идеалисти, пишещи и непишещи поети и мислители – докато гори у българина Прометеевият огън.”
- Михаил Кремен

В литературната вечер участие ще вземат проф. Милена Кирова, която е автор на предговора в новото издание, проф. Михаил Неделчев, както и литературоведите и писатели Катя Зографова и Валери Стефанов.

Нека всеки, който се интересува от личността и творчеството на Яворов, бъде наш гост!

Автор: Изд. Колибри
04.04.2019 г. 17:26
Посетено: 698
Етикети: проф. Милена Кирова, премиера на книга, издателство Колибри, Михаил Кремен, Романът на Яворов
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29354-vecher-posvetena-na-yavorov