Издания / премиери

Читателски клуб на НБУ: Разговор за книгата „Игра на тронове“ от Джордж Р. Р. Мартин

27 март 2019 г.,16.30 ч., Нов български университет

Читателски клуб на НБУ: Разговор за книгата „Игра на тронове“ от Джордж Р. Р. Мартин

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Нова българистика“ отправят покана за разговор за книгата „Игра на тронове“ от Джордж Р. Р. Мартин по време на среща на Читателския клуб на 27 март 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. дн Пламен Дойнов, доц. д-р Йордан Ефтимов и доц. д-р Морис Фадел, а специален дискутант е д-р Любомир Стефанов.

Още с появата на първата си част – „Игра на тронове“, фентъзи поредицата „Песен за огън и лед“ на американския писател Джордж Реймънд Ричард Мартин се превръща в истински масов културен продукт и маркетингов образец за литературен успех. Джордж Мартин придобива огромен масов успех и световна популярност, благодарение на поредицата си от епични фентъзи-романи, превърнали се в бестселъри – „Песен за огън и лед“, чиято първа част „Игра на тронове“ излиза през 1996 г.

За различни части от поредицата си „Песен за огън и лед“, както и за написването на сценариите за тяхното екранизиране, Мартин е носител на наградата „Еми“, две награди „Небюла“ и шест награди „Хюго“, а списание „Тайм“ го обявява за една от 100-те най-влиятелни личности за 2011 г. Въпросната поредица е залегнала в основата на хитовия сериал на HBO „Игра на тронове“, от който към момента са завършени седем сезона.

По време на събитието изданието се продава с 10 % отстъпка.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

Автор:
Център за книгата
Публикация:
21.03.2019 г. 10:29
Посетено:
996
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29236-chitatelski-klub-na-nbu-razgovor-za-knigata-igra-na-tronove-ot-dzhordzh-r-r-martin