Издания / премиери

Премиера на „Сливовиц“ от Катерина Хапсали

21 март 2019, 19:00 ч., КЛУБ 1, НДК

Премиера на „Сливовиц“ от Катерина Хапсали

 

◊ ПОКАНА

Каним Ви на премиера на една дългоочаквана българска книга. Авторката на „Гръцко кафе“ Катерина Хапсали ни повежда на опияняващо пътешествие с новия си роман, който носи заглавие „Сливовиц”.

Сливовиц“ е книга за откриването на Дом, но не като място в пространството, а като място в сърцето. Млада жена с успешна кариера е на ръба на екзистенциална криза. По пътя към спасението тя преминава през илюзорна любов, физическо насилие, безсънни нощи и пресушени бутилки. И през пречистващо приятелство, което преодолява географските разстояния и свързва два човешки свята в духовно родство. По думите на Светлозар Желев „Сливовиц” е глътка леден огън, една дълбока, красива, тъжна, понякога болезнена, но искрена и в крайна сметка всепобеждаваща човешка история, истинска еманация на приятелството и любовта…

Катерина Хапсали е известна българска журналистка и писателка. С романа „Гръцко кафе“, който светкавично се превръща в бестселър, влиза стремглаво в писателските среди. „Кафето“, както бързо става популярно сред читателите, грабва наградата „Перото“ в категория проза за 2015 г., както и приза „Цветето на Хеликон“ за 2016 г. През 2017 г. излезе дебютната стихосбирка на Катерина Хапсали - „През девет планини“.

Заповядайте на премиерата на „Сливовиц” на 21 март, четвъртък, от 19:00 ч. в КЛУБ 1, НДК.

Водещ на събитието е Драгомир Симеонов, а големите български актьори Руси Чанев и Койна Русева ще предложат избрани откъси на вниманието на публиката!

Автор:
Изд. Колибри
Публикация:
20.03.2019 г. 16:19
Посетено:
1003
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29232-premiera-na-slivovits-ot-katerina-hapsali