Издания / премиери

ИК „Жанет 45“ издава стихосбирка срещу насилието над жени

Представяне на книгата „¾ любов“ в Гьоте институт на 6 март от 19:00 ч.

ИК „Жанет 45“ издава стихосбирка срещу насилието над жени

 

◊ СЪБИТИЕТО

За 8 март, Световния ден на жената, Издателска къща „Жанет 45“ започва кампания срещу насилието над жени с издаването на стихосбирката „¾ любов“.

Причината за започването на кампанията е стряскащата статистика за броя на жените, които са били жертви на домашно насилие – една на всеки четири българки. За да повдигне темата за този проблем, книгата използва един от символите на любовта – поезията. Чрез нея издателството иска да покаже как не трябва да изглежда любовта, затова и всяко 4 стихотворение в стихосбирката не е свързано с любов, а точно обратното – то показва болката и унижението, през което ¼ от жените в България са преминавали.

В книгата със свои творби участват българските поети Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова, Рене Карабаш и Георги Господинов.

Със стихосбирката Издателска къща „Жанет 45“ иска да даде гласност на този проблем и на тази ужасяваща статистика, защото вярва, че единственият начин да я променим е първо всеки от нас да заговори за това.  

Представянето на книгата ще бъде на 6 март, вторник, от 19:00 ч. в Гьоте институт, където издателят Манол Пейков и авторите Димана Йорданова, Димитър Кенаров, Иван Ланджев, Лили Йовнова, Петър Чухов, Надежда Радулова ще говорят за каузата и за причината тази книга да бъде издадена.

Като партньори в кампанията се включват творческата агенция Huts J. Walter Thompson и пиар агенцията V+O.

 

Автор: Яна Пеловска
05.03.2019 г. 15:13
Посетено: 898
Етикети: кампания, поезия, стихосбирка, премиера на книга, ИК Жанет 45, срещу насилие над жени
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29113-ik-zhanet-45-izdava-stihosbirka-sreshtu-nasilieto-nad-zheni