Издания / премиери

Издателство „Летера“: 28 години издателски опит

26 февруари 2019 г., 16.30 ч., Нов български университет

Издателство „Летера“: 28 години издателски опит

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя издателство „Летера“ на 26 февруари 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет. Водещ на събитието е Екатерина Капралова, а модератори са Диана Петрова и Теодора Бургуджиева.

На срещата ще се говори за най-новите издания и постижения на емблематичното пловдивско издателство. „Летера“ публикува енциклопедични и справочни издания, езикови системи по чуждоезиково обучение, учебници и учебни помагала, граматики и речници, научнопопулярни поредици, съвременна българска и преводна художествена литература, луксозни албуми и пътеводители за България. Сред авторите, доверили се на „Летера“ са Илияна Марчева, Иван Маразов, Ирена Бокова, Диана Петрова, Никола Алваджиев, Владимир Янев и други.

Издателството е удостоено със Златен диск от Би Би Си, получава Специална награда „Пловдив“, Национална награда „Христо Г. Данов“, Специална награда за висококачественото издание от Група на издателите на учебници в Европа (EEPG) и други.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата;

С медийната подкрепа на Аз чета;

 

Автор: Център за книгата
21.02.2019 г. 10:49
Посетено: 976
Етикети: учебници, литература, Диана Петрова, Център за книгата, НБУ, справочници, Теодора Бургуджиева, Екатерина Капралова, издателство "Летера"
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29056-izdatelstvo-letera-28-godini-izdatelski-opit