Издания / премиери

Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”

18 февруари 2019, 19:00 часа, Кафе-галерия „Photosynthesis“

Представяне на пътеводителя „От Балкана до Дунав”

 

◊ ПОКАНА

Защо си струва да пътешестваме в Северна България? Какви изненади крие крайдунавският регион? Колко богато е природното и културно разнообразие в земите на север от Стара планина?

Тези и още теми, свързани с Дунавска България, ще разискват авторите на пътеводителя „От Балкана до Дунав. Идеи за пътешествия в Дунавска България” (ИК „Сиела”) Весела Николаева, Гавраил Гавраилов и Михаил Михов на 18 февруари от 19:00 часа в столичното кафе-галерия Photosynthesis (бул. „Васил Левски“ 57). В представянето ще вземе участие и Надежда Павлова – фотограф и куратор в галерия Photosynthesis.

Пътеводителят за Дунавска България излезе през декември 2018 г. и бе представен официално в Русе и Свищов. Книгата разказва за редица слабо известни факти за региона на север от Стара планина и разглежда множество живописни места от Видин чак до Силистра.

Двама от авторите на „От Балкана до Дунав” вече имат зад гърба си два пътеводителя: „Селата в България. Посоки за туризъм и култура” и „Села и туризъм. Посоки за пътешествия из България”.  Това са психологът и основател на платформата за селски туризъм RuralBalkans Гавриал Гавраилов и лицензираният туристически водач Михаил Михов. В третата им съвместна книга към тях се присъединява и журналистката и автор на платформата Severozapazenabg.com Весела Николаева. Тримата ще разкажат от първо лице какво си струва да посетим и да преживеем в региона, свързан географски и исторически с Дунав. Гостите на събитието ще имат възможността да дегустират от биосертифицираните вина на Албена Симеонова от района на Никопол.

Вход свободен!

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
14.02.2019 г. 11:34
Посетено:
862
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/29028-predstavyane-na-patevoditelya-ot-balkana-do-dunav