Издания / премиери

Представяне на юбилейното издание на романа „Английският съсед” от Михаил Вешим

7 февруари 2019, 18:30 часа, Театър „Българска армия” - Зала "Миракъл"

Представяне на юбилейното издание на романа „Английският съсед” от Михаил Вешим

 

◊ ПОКАНА

През 2018 г. „Английският съсед” отбеляза юбилей!

Малко след десетия му рожден ден неговият автор Михаил Вешим и издателство „Сиела” ви канят на специална среща-разговор за романа, сериала и всички превъплъщения на английския съсед, чиято актуалност сякаш е непреходна.

Специално участие в събитието ще вземат актьорите Биляна Петринска и Николай Урумов, които влязоха в ролите на барманката Глория и на Кмета на Плодородно в едноименния сериал по романа.

Заповядайте в зала „Миракъл” на Театър „Българска армия” на 7 февруари (четвъртък) от 18:30 часа!

 

Увлекателно написаната история, изпълнена с колоритни персонажи и свеж, интелигентен хумор, който е запазена марка за Вешим, вижда бял свят на хартия през 2008 г. Той печели читателите на мига с приключенията на преместилия се от родния Манчестър в китното българско село Плодородно Джон, който заедно с жена си Патриша се натъква на куп местни чешити, сблъсква се с чудатите им навици и преживява редица забавни приключения. „Английският съсед” бързо е преведен на няколко езика, а още в годината на излизането си попада сред десетте книги, номинирани за Литературната награда на Европейския парламент. През 2011 г. историята на Джон и компания се пренася и на малкия екран – чрез едноименния сериал, излъчван по БНТ, с режисьор Дочо Боджаков. В актьорския състав блестят имената на Татяна Лолова, Биляна Петринска, Лесли Грантъм, Кръстьо Лафазанов, Валентин Танев, Николай Урумов, Краси Доков, Румен Угрински, Ирен Кривошиева, Тео Елмазов и др.

Пo повод 10 години от появата на „Английският съсед” на литературната сцена, през 2018 г. беше издадено юбилейно луксозно издание на романа. Новото издание е с твърди корици и с илюстрации на художника Дамян Дамянов.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
02.02.2019 г. 14:04
Посетено:
1109
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28966-predstavyane-na-yubileynoto-izdanie-na-romana-angliyskiyat-sased-ot-mihail-veshim