Издания / премиери

Мариела Гемишева представя: Време и стил. Премиера и пърформанс

5 февруари 2019, 18:00 ч., Галерия "Структура"

Мариела Гемишева представя: Време и стил. Премиера и пърформанс

 

◊ ПОКАНА

Каним ви на уникално литературно-модно събитие и представяне на книгата „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век”, подписана от най-авангардната българска дизайнерка – Мариела Гемишева!

На 5 февруари ще се съберем в галерия „Структура“, за да се насладим на истински моден пърформанс. Ще се запознаем с младата певица и модел Ива Янкулова, която ни гледа предизвикателно от корицата на книгата. Повече за изданието ще ни разкажат Мария Василева, Даниел Ненчев и Кремена Димитрова. В компанията на студенти по мода и фешън блогъри, за чиято визия ще се погрижат Николай Тонев (коса) и Марина Младенова (грим).

Мариела Гемишева твори в областта на модния дизайн, пърформанса, инсталацията и обекта, преподава „Моден проект“ в Националната художествена академия. Известна с авангардните си идеи и смелите си експериментални решения, Гемишева вярва, че в модата трябва да избираш, а не да се подчиняваш. Провокацията е съществен елемент в нейните работи, а според американския куратор Роджър Коновър тя е „неподражаема в превръщането на ограниченията в предимства”. Носител е на множество престижни отличия, сред които три пъти наградата "Златна игла" на Българската академия за мода. „Време и стил. Контури на историята на модата през XX век“ извежда в хронологическа последователност основни етапи и характеристики на модата като социокултурен феномен, отчитайки динамиката на нейното развитие през целия ХХ век.

Галерия „Структура”, 5 февруари, вторник, 18:00 ч.

Заповядайте с коси (или настроение) в розово!

Автор: Изд. Колибри
31.01.2019 г. 13:52
Посетено: 751
Етикети: пърформанс, мода, Мариела Гемишева, премиера на книга, издателство Колибри, Време и стил. Контури на историята на модата през XX век
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28953-mariela-gemisheva-predstavya-vreme-i-stil-premiera-i-parformans