Издания / премиери

Представяне на "Приказки с картинки за чудати животинки" от Асен Сираков

29 декември 2018, 17 часа, Литературен клуб "Перото" - НДК

Представяне на "Приказки с картинки за чудати животинки" от Асен Сираков

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Атеа" има удоволствието да Ви покани на 29 декември от 17 часа в Литературен клуб "Перото" в НДК на представяне на поредицата "Приказки с картинки за чудати животинки" на писателя Асен Сираков.
Поредицата включва:

1. Приказка за Ежко Измишльоткин и Къртицата Софица
2. Приказка за малката слоница
3. Приказка за една Плишимура, която дори не приличаше на Плишимура
4. Приказка за малък Мечо или кога Зайо спи зимен сън

Уникална колекция с чудни истории, оживели в прекрасните илюстрации на художниците Румен Статков, Виктор Паунов и Тодор Попов.

Тези чудесни приказки в рими ще зарадват всеки малък и голям любознайко и ще направят четенето още по-приятно и забавно.

Асен Сираков е писател, езиковед, публицист, преводач, драматург и журналист с над 1000 публикации в периодичния печат; статии по езикознание в областта на образната метафора, комуникацията, естествените и изкуствени езици. Възпитаник e на Софийския университет „Св. Климент Охридски” (специалност „Руска” и „Българска филология”).
Изпод перото му са излезли петнадесет книги за възрастни в различни жанрове и четири книги за деца; разнолики са творческите му пориви в сферата на музиката, като създател на авторски и естрадни песни, на пиеси за пиано, концерт за пиано и оркестър.

Популярен автор и водещ на “12+Пляс!” в БНР от 1993-1998 г. Водещ на “Нощен Хоризонт” и „12+3” в БНР. През 1998-1999 г. автор и водещ в предаванията “Неделен магазин”, “Горе, Долу”, автор и журналист в „Панорама” по БНТ.

Превежда от руски, английски, френски, немски, полски и др. езици – в т.ч. произведения от Г. Иванов, Л. Пушкин, И. Барков, А. Блок, А. Балмонт, В. Брюсов, В. Висоцки, Й. Бродски, У. Шекспир, Р. Бърнс, Дж. Байрон, О. Уайлд, У. Мередит, Ф. Вийон, Е. Кестнер, Б. Брехт, А. Асник, С. Франчак и др.

Носител на следните големи награди: „Premios ondas“ (Гран при за радио, Барселона), „Златен таралеж“ (журналистика, София), „Златно перо“ (литература и публицистика, София), „ПОКИ“ (поезия, Харманли) и на Националната награда „Константин Константинов“ за детска литература (2018).

 

Заповядайте на представянето на "Приказки с картинки за чудати животинки" 29 декември от 17 часа в Литературен клуб "Перото" в НДК! Ще се радваме да се видим и да бъдем гости на Асен Сираков!

За децата сме подготвили най-различни забавления и подаръци! Ще четем, ще рисуваме, ще правим оригами...

Автор:
Издателство Атеа
Публикация:
28.12.2018 г. 15:27
Етикети:
Асен Сираковпоредицапремиера на книгаИздателство Атеа
Приказки с картинки за чудати животинки
Посетено:
1238
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28793-predstavyane-na-prikazki-s-kartinki-za-chudati-zhivotinki-ot-asen-sirakov