Издания / премиери

Представяне на „Религиозната политика на БКП и Бялото братство“ от гл. ас. д-р Живко Лефтеров

8 януари 2019 г., 16.30 ч., НБУ

Представяне на „Религиозната политика на БКП и Бялото братство“ от гл. ас. д-р Живко Лефтеров

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „История“ представят „Религиозната политика на БКП и Бялото братство“ от гл. ас. д-р Живко Лефтеров на 8 януари 2019 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. д-р Лъчезар Стоянов и доц. д-р Михаил Груев.

Монографията е посветена на една непроучена тема в съвременната българска историография - историята на Бялото братство през комунистическия период и водената спрямо него политика. Изследването, базирано на изключително богат изворов материал и литература, описва безпристрастно този най-слабо известен период от съществуването на братството и подлага на критичен анализ съществуващите популярни, преувеличени и легендарни представи за него. По този начин пред читателя се открива една достоверна и задълбочена картина за мащабите и значението на Бялото братство, както и за присъствието му в политическия и културен живот на комунистическа България.

Видео на живо във фейсбук страница Център за книгата

По време на събитието изданието се продава с 10 % отстъпка.

С медийната подкрепа на Аз чета

Автор:
Център за книгата
Публикация:
20.12.2018 г. 13:58
Посетено:
1216
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28778-predstavyane-na-religioznata-politika-na-bkp-i-byaloto-bratstvo-ot-gl-as-d-r-zhivko-lefterov