Издания / премиери

Премиера на романа „Амарила не обича текила“ от Анна Топалджикова

10 декември 2018, 19:00 ч., Галерия "Етюд"

Премиера на романа „Амарила не обича текила“ от Анна Топалджикова

 

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на романа „Амарила не обича текила“ от Анна Топалджикова

10 декември 2018, 19:00
Галерия "Етюд"
ул. "Цанко Церковски" 34, Лозенец

Книгата е издание на „Метеор“. Графично оформление: Теодора Венедикова.
Фотография: Боряна Пандова. София, 2018

 

„Амарила не обича текила“ е кръстопът на три истории. Преминаване на неуловимите граници между собствения уют и пространствата навън, преброждане на световете на съня, на безсънието, на дневната светлина, на книгите... В безсънието си Амарила се носи от приключение към приключение, а сънищата са живота на Йоси в неговия личен космос. Миналото е мястото, където обичайно се връща Стареца, обсебен от усещането за изтичащо време, но все по-често нещо го задържа тук и сега.

Какво ги свързва, от какво бягат и къде пристигат? Как животът, който протича около нас, се „отпечатва” върху нас и ние върху него? Какъв е смисълът на всичко това? Животът е невероятен.

 

Проф. Анна Топалджикова е преподавател по История на българския театър в НАТФИЗ "Кр. Сарафов". Автор е на романите "Ледовете" и "Отлитащото време - лъч светлина през обектива. Фотографската фамилия Карастоянови", на книги в областта на историята и теорията на театъра: "Разриви и нови посоки. Българският театър от средата на 50-те до края на 60-те.", "Играта театър", "Фобии и утопии" и др., както и на книги с пиеси: "Реещи се гледни точки", "Театър X 3". Сред постановките по нейни пиеси са "Отражението", Народен театър "Иван Вазов", режисьор Елена Цикова, 2000 г., "Робин" в Театър "Възраждане", режисьор Тея Сугарева, 2013 г. и др.

 

 

Автор:
Метеор
Публикация:
09.12.2018 г. 17:50
Посетено:
885
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28712-premiera-na-romana-amarila-ne-obicha-tekila-ot-anna-topaldzhikova