Издания / премиери

Представяне на сборника „Воля за всеобхватност: Иван Богданов“

10 декември 2018 г., 16.30 ч., НБУ

Представяне на сборника „Воля за всеобхватност: Иван Богданов“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и Департамент „Нова българистика“ представят сборника „Воля за всеобхватност: Иван Богданов“ на 10 декември 2018 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещи на събитието са доц. Пламен Дойнов, дн и проф. Михаил Неделчев, а дискутанти са проф. д-р Пламен Бочков, проф. Николай Аретов, дн, доц. д-р Йордан Ефтимов, доц. д-р Морис Фадел, гл. ас. д-р Мария Огойска, гл. ас. д-р Биляна Курташева и др.

Представянето ще се проведе като дискусия около сборника „Воля за всеобхватност: Иван Богданов“, който се основава на текстове, прозвучали за първи път на юбилейни форуми в София и Велико Търново, организирани по повод 100-годишнината на Иван Богданов (1910–1992). Дискусията ще се опита да съгради цялостния му образ – литературна личност, чиято воля за всеобхватност в литературата и в литературната история респектира поколения изследователи. Сборникът е своеобразен колективен портрет на големия литератор, писател, литературен историк, архивист, енциклопедист, чието незаличимо присъствие през втората половина на ХХ век непрекъснато призовава паметта и изисква нови и нови тълкувания.

Видео на живо на фейсбук страница Център за книгата

С медийната подкрепа на Аз чета

Автор:
Център за книгата
Публикация:
04.12.2018 г. 09:22