Издания / премиери

Проф. Любомир Халачев се представя и с ловни разкази

Премиера на книгата „Спомен за лисицата"

Проф. Любомир Халачев се представя и с ловни разкази

 

◊ ПОКАНА

Съюзът на ловците и риболовците в България и издателство „Захарий Стоянов" ви канят на премиера на книгата „Спомен за лисицата" от проф. Любомир Халачев на 4 декември (вторник) от 17.30 ч. на бул. „Витоша" 31-33, 7 етаж.

Любомир Халачев поднася прелестна панорама от ловни разкази – увлекателни истории, които разкриват и най-тънките нюанси от поведението на дивите фазани, глиганите, гривеците, гъските, лисиците, патиците и зайците. Всъщност магията на лова е само външната рамка на тези разкази. Повествованието се лее като плавна и спокойна река, а покрай интригуващия сюжет авторът разгръща способността си да рисува пасторални картини, да поднася акварелно-поетически метафори за великолепието на природата, за нейната удивителна хармония, в която всичко е живо, всичко трепти и вибрира в ритъма на естествеността, непринудеността и неоскверненото великолепие на Натурата.

Ловните разкази от „Спомен за лисицата" на Любомир Халачев го доближават до проверени и класически образци в тоя жанр, сътворени от белетристи като Емилиян Станев, Йордан Радичков и Дончо Цончев.

Автор:
Изд. "Захарий Стоянов"
Публикация:
02.12.2018 г. 13:27
Посетено:
750
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28662-prof-lyubomir-halachev-se-predstavya-i-s-lovni-razkazi