Издания / премиери

Премиера на „Орисия” от Стефан Стефанов

28 ноември 2018 г., 18:30 ч., клуб City Stage

Премиера на „Орисия” от Стефан Стефанов

 

◊ ПОКАНА

Стефан Стефанов – новото лице на българската проза – излиза от рамките на познатия си образ и създава магически сборник за „Орисия”-та на един народ.

„Орисия” (изд. „Сиела”) предстои да излезе на 28 ноември 2018 г., а в тези 242 страници Стефан Стефанов съживява духа на българския фолклор и разказва история за нов живот, зареден с мъдростта на миналото и енергията на нашето време.

Сборникът умело се движи между магическото и реалността, между истината и измислицата, между случилото се и неслучилото се. Вълшебният свят на „Орисия“ разказва съдбите на самодиви и разбойници, на вещици и мъдреци, на герои и предатели, чиято памет се предава не чрез думи, а чрез кръвта в нас – на тази кръв говорят разказите на Стефанов.

В духа на „Диви разкази” на Николай Хайтов и „Трънски разкази” на Петър Делчев „Орисия” е знамение, ярка „канатица” в носията на българската литература, която едновременно представя най-доброто от традицията, но и предлага алтернативен поглед върху жанра.

„Орисия“ не е просто книга. „Орисия“ е пътуване до там, където не сте били.

Заповядайте на премиерата на книгата в клуб City Stage на 28 ноември 2018 г. от 18:30 ч. В дивия чар на тези разкази ще се потопим заедно с група „Ериней”, пред чиято музика дори самодивите остават безсилни, а малко след това ще ви представим и късометражния филм по един от разказите, дело на Давид Вълков и „Ню Бояна Студио”.

Очакваме ви! Входът е свободен.

 

Стефан Стефанов е роден през 1986 г. в София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София, специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн издания. Дебютната му книга „Горе&Долу“ е издадена през 2013 г. от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, а през 2015 г. излиза сборникът му „Край до край” (изд. „Колибри”).

 

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1867448733363816/

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
24.11.2018 г. 15:47
Посетено:
1000
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28612-premiera-na-orisiya-ot-stefan-stefanov