Издания / премиери

Рашко Младенов представя "До последен дух" в София

23 октомври 2018, 18:30 ч., Младежки театър "Николай Бинев"

Рашко Младенов представя "До последен дух" в София

 

◊ ПОКАНА

ИК "Жанет 45" и Младежки театър "Николай Бинев"
представят

"До последен дух"

от Рашко Младенов

С участието на Димитър Стоянович и Илка Зафирова

23 октомври, вторник, 18:30 часа
Младежки театър "Николай Бинев", бул. "Княз Ал. Дондуков" 8, София

 

* * *

"Книгата, която държите в ръце, не е нито викториански, нито роман, а още по-малко мелодраматично четиво. Това е автобиографичният, есеистичен, лек и забавен, тъжно-хумористичен и ретроспективен опит на чудесния български актьор Рашко Младенов..." 

Светлозар Желев

 

"За приятелите си известен като Рашко, за неприятелите си – не знам и не ме интересува как е известен. С „До последен дух“ той ще ви поведе на едно необикновено пътешествие, сравнимо и с „1001 нощ“, и с най-разюзданите фантазии на Жул Верн. С важното уточнение, че за разлика от изброените класики, неговото пътешествие наистина се е състояло. И няма никакви изгледи скоро да приключи. В това житейско пътешествие нашият смел Немо – или Маруф, ако предпочитате – ще ви заведе в най-необичайните кътчета на планетата (от Коньовица, та чак до устието на река Нигер); ще се сражава с вас и заради вас с чудовища, по-страшни и от морските, защото няма по-страшни чудовища от хората; ще ви покани на футболен мач в джунглата и на презокеанско приключение; ще ви научи дори как да ходите в тоалетната с арфа.
Някои от тези истории знам още от дете, други научих в по-ново време, а днес мога само да завиждам на онези, които ще ги прочетат за пръв път.

Добре дошли в света на музиканта, актьора, шофьора на такси, учителя, продавача на цигари, директора и министъра Рашко Младенов.

Добре дошли. И блазе ви."

Димитър Стоянович

Автор:
ИК Жанет 45
Публикация:
23.10.2018 г. 12:54
Посетено:
779
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28411-rashko-mladenov-predstavya-do-posleden-duh-v-sofiya