Издания / премиери

Премиера на книгата „Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов

16 октомври 2018 г., 18:30 ч., СУ „Св. Климент Охридски“

Премиера на книгата „Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" ви кани

на премиера на книгата „Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов

В съвременния свят на глобална търговия и борба за нови пазари едрият бизнес е изправен пред все повече международни спорове за защита на интересите си. Именно международната компетентност е ключов елемент от разрешаването на всеки спор, който е свързан с две или повече държави. Въпреки това различията в уредбата на производствата в отделните национални правни системи все още създават трудности при утвърждаването на международната компетентност като средство за глобално регулиране на международния граждански обмен.

„Международна компетентност по граждански и търговски дела“ от д-р Васил Пандов е изследване, обстойно разглеждащо същността, функцията, упражняването и уредбата на правомощието на българските съдилища да се произнесат по спорове с международен елемент по граждански и търговски дела.

Каква е връзката между държавата на съда и международното гражданско дело, кои са случаите на отклонения от надлежната връзка и какво е значението на правото?

На тези и много други въпроси отговаря д-р Васил Пандов в рамките на 331 страници, а сравнителноправният анализ на уредбата на връзката между държавата на съда и международното гражданско дело и юриспруденцията ще бъде полезен както на учащи студенти, така и на практикуващи юристи, които всеки ден се сблъскват с тази материя.

Заповядайте на представянето на книгата на 16 октомври 2018 г., от 18:30 ч. в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“. Участие ще вземат и проф. д-р Сашо Пенов, проф. д-р Ирена Илиева и доц. д-р Боряна Мусева.

 

Събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/177136106506583/

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
14.10.2018 г. 14:58
Етикети:
премиера на книгаиздателство Сиела
д-р Васил Пандов
„Международна компетентност по граждански и търговски дела
Посетено:
845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28375-premiera-na-knigata-mezhdunarodna-kompetentnost-po-grazhdanski-i-targovski-dela-ot-d-r-vasil-pandov