Издания / премиери

Представяне на „Български поетически авангард: Антология“

18 октомври 2018 г., 16.30 ч., НБУ

Представяне на „Български поетически авангард: Антология“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и Департамент „Нова българистика“ представят „Български поетически авангард: Антология“ на 18 октомври 2018 г. от 16.30 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е проф. Михаил Неделчев, а дискутанти са доц. д-р Елка Трайкова и доц. д-р Мариета Иванова-Гиргинова, от Института за литература към БАН.

Съставители на новата антология „Български поетически авангард“ са проф. Михаил Неделчев, доц. д-р Елка Трайкова и доц. д-р Мариета Иванова-Гиргинова. Предговорът и бележките в книгата са дело на същия творчески екип.

Антологията е създадена в рамките на проекта „България и Украйна – култура на преломите (XIX – XXI век)“, който търси диалог и съответствие между българския и украинския поетически авангард. Книгата е публикувана от издателски център „Боян Пенев“ при Институт за литература на БАН. Антологията е предназначена за образователни и изследователски цели. Тя е двуезична - на български и в превод на украински език; излиза от печат заедно със също двуезична антология „Украински поетически авангард“.

Проф. Михаил Неделчев е почетен професор на НБУ. Той е ръководител на Литературноисторическа школа „Д-р Кръстьо Кръстев“ на НБУ, чиито членове са и двете изследователки в създалия антологията екип от БАН.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
07.10.2018 г. 18:04
Посетено:
1366
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28337-predstavyane-na-balgarski-poeticheski-avangard-antologiya