Издания / премиери

Представяне на книгата „Кукичката“ и изложба на театрална фотография на Владимир Плавевски

4 октомври 2018, 18:30 часа, Културно-информационен център на Р Македония в София

Представяне на книгата „Кукичката“ и изложба на театрална фотография на Владимир Плавевски

 

◊ СЪБИТИЕТО

Представяне на книгата „Кукичката“ и изложба на театрална фотография на Владимир Плавевски

На 4 октомври 2018 от 18:30 часа, в Културно-информационния център на Република Македония в София ще бъде представена книгата „Кукичката" от Владимир Плавевски, в превод на български език, издание на издателство „Персей". Авторът Владимир Плавевски за втори път ще представи своето литературно творчество в КИЦ на РМ в София, а също така в отделна изложба ще покаже и своите театрални фотографии.

Романът „Кукичката" от Владимир Плавевски, в превод на Мариян Петров, е реалистичен и покъртителен роман за дребнавостта на човешките души, за предателството, лицемерието и апатията, ширещи се сред властимащите, за обречеността на малкия човек, хвърлен в бурната река на живота... Книгата спечели наградата „Роман на годината" в Македония.

Авторът на книгата е автор и на театралните фотографии, които ще бъдат изложени в галерията на КИЦ на РМ в София същата вечер. На изложбата ще може да се видят фотографии правени през 70-те, 80-те и 90-те години и представляват фотографско и авторско документиране на театралната сцена в Македония. Това са кадри от постановки на известни режисьори и актьорски състави.

Владимир Плавевски (роден през 1948 г.) е романист, драматург, фотограф, режисьор, лекар. Член е на Дружеството на писателите на Македония от 2000 година. Освен романа "Кукичката", досега има издадени още четиринадесет книги. На българските читатели са познати романите "Салджията от Вардар" и „Комита".

Автор:
КИЦ на Р Македония
Публикация:
03.10.2018 г. 13:52
Посетено:
1061
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28319-predstavyane-na-knigata-kukichkata-i-izlozhba-na-teatralna-fotografiya-na-vladimir-plavevski