Издания / премиери

Премиера на "Извънсезонни наблюдения" от Манол Глишев

6 октомври 2018, 19.00 ч., Dada Cultural Bar, София

Премиера на "Извънсезонни наблюдения" от Манол Глишев

 

◊ ПОКАНА

Заповядайте на премиерата на новата поетична книга на Манол Глишев „Извънсезонни наблюдения“, издателство Black Flamingo Publishing. Събитието ще се проведе на 6 октомври от 19.00 ч. в Dada Cultural Bar, ул. „Георги Бенковски“ 10, София.

 

"За мен Манол Глишев е сред най-ярките представители на младата генерация поети, на чиито плещи ляга тежката задача да върнат не само блясъка, но много често и самия смисъл на думите, осакатени, а понякога направо обезобразени от предходниците. Божа дарба и ерудиция са си подали щастливо ръка, за да имаме тези пластични, говорещи и на сърцето, и на ума стихове. Живописецът и мислителят съжителстват под един покрив, където духът не се чувства притеснен. Защото този покрив е небето на поезията." (Кирил Кадийски)

"Манол Глишев има художествена дарба и широка обща култура, които навярно ще му помогнат да намери своето място на българската поетична сцена. Неговият глас е своеобразен и интересен, и ще я обогати с присъствието си." (Милен Русков)

 

Манол Глишев е роден в София през 1983 г. Автор е на стихосбирките "Машина от думи" (2014) и "Проект за прекрасен живот" (2016). "Извънсезонни наблюдения", която държите в ръцете си, е третата му книга със стихове. Мисли за себе си преди всичко като за поет, но се надява да издаде също есета, преводи, кратки драми и разкази. Смята, че литературата е въпрос колкото на чувствителност и въображение, толкова и на разум, вкус и работа.

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
03.10.2018 г. 12:59
Посетено:
1243
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28318-premiera-na-izvansezonni-nablyudeniya-ot-manol-glishev