Издания / премиери

„Тяло под роклята” от Галин Никифоров – голямото завръщане на автора на „Лисицата”

Премиера на книгата на 4 октомври 2018 г. от 19:00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев”

 „Тяло под роклята” от Галин Никифоров – голямото завръщане на автора на „Лисицата”

 

◊ ПОКАНА

Галин Никифоров – един от най-добрите писатели в съвременната българска литературна сцена – се завръща с „Тяло под роклята”.

Авторът на „Лисицата” и „Лятото на неудачниците” надскача границите на родното с  впечатляващ роман, който напълно ще промени представата ви за социалните, езиковите и общочовешките граници. За лимитите, които човешкият дух може да надскочи в стремежа си към доброто.

„Тяло под роклята“ е история за изкуплението. И за обичта между брат и сестра – близнаци, които се допълват един друг и всеки не е пълноценен без другия. До момента, в който връзката помежду им не е болезнено прекъсната, а човешкото у всеки от тях – поставено на карта.

Приказка за клетката на реалността, която всеки от нас изгражда с изборите си и за птицата на надеждата, която попада в клопката ѝ. Ще може ли любовта да я пусне отново на свобода, или ще я остави да умре?

Българската литература се нуждаеше точно от такъв роман.

Галин Никифоров е сред открояващите се имена в съвременната българска литература. Автор е на романите „Умерено нежно”, „Добро момче”, „Фотографът: obscura reperta”, „Лятото на неудачниците”, „Лисицата”. Отличен е с наградата „Роман на годината” за романа си “Лятото на неудачниците”, а през 2011 г. печели националната награда „Елиас Канети” за романа „Къщата на Клоуните”. По новелата му „Нощта на мечтите“ през 2011 г. е създаден едноименен пълнометражен филм с режисьор Боби Костов.

Заповядайте на премиерата на „Тяло под роклята“ на 4 октомври 2018 г. от 19:00 ч. в Младежки театър „Николай Бинев”, когато актьорът от филма „Посоки” Станислав Кертиков, проф. Амелия Личева и писателят Захари Карабашлиев ще се превърнат в телата „под роклята”.

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
02.10.2018 г. 16:49
Посетено:
1465
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28303-tyalo-pod-roklyata-ot-galin-nikiforov-golyamoto-zavrashtane-na-avtora-na-lisitsata