Издания / премиери

Представяне на "Учебно помагало по административно право и административен процес"

3 октомври 2018 г., 11.00 ч., Нов български университет

Представяне на "Учебно помагало по административно право и административен процес"

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата представя „Учебно помагало по административно право и административен процес“ от проф. Райна Николова, дн на 3 октомври 2018 г. от 11.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е проф. д-р Екатерина Михайлова.

Изданието „Учебно помагало по административно право и административен процес“ разглежда основните правни институти на административното право - обща част, на административния процес и на административно-наказателния процес, които се съдържат в конспекта за държавен изпит по публичноправни науки на специалността „Право“. Съдържа кратка теоретична част по всеки един от въпросите, допълнена с упражнения и/или казуси по съответната тема. Целта на помагалото е да подпомогне бъдещите юристи в усвояването на преподавания материал чрез решаването на казуси и други практически задачи. Използвана е богата библиография, тълкувателна и съдебна практика и образци на документи. Книгата е предназначена за студенти по право.

За автора:

Райна Николова е магистър по право на СУ „Св. Климент Охридски“ от 1996 г. Тя е доктор по право от 2004 г. на ЮЗУ „Неофит Рилски” по научна специалност „Административно право и административен процес” и доцент по същата специалност от 2007 г. Хоноруван преподавател в НБУ е в периода 2001-2010 г., като е избрана за доцент в департамент „Право” от 1.03.2010 г. Доктор е на юридическите науки на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” от 24.06.2016 г. и е професор на НБУ от 1.02.2017 г. Участник е в международни и национални научно-изследователски проекти. Тя е автор на монографии, десетки студии и статии в специализирания научен и периодичен печат. Член е на Съюза на юристите в България и на Съюза на българските журналисти.

* * *

По време на представянето изданието се продава с 10% отстъпка.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
26.09.2018 г. 09:08
Етикети:
книгапроф. д-р Екатерина Михайловапроф. Райна НиколоваЦентър за книгатаНБУ
административно-наказателен процес
административен процес
административно право
Посетено:
1332
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28276-predstavyane-na-uchebno-pomagalo-po-administrativno-pravo-i-administrativen-protses