Издания / премиери

Премиера на „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България”

13 септември 2018, 18:30 часа, Клуб Gramophone - София

Премиера на „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България”

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" има удоволствието да Ви покани на една по-различна премиера – тази на пътеводителя „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България" с автор Ива Петрони и фотограф Димитър Алексов!

Т. С. Елиът е казал, че „само тези, които ще рискуват да отидат твърде далеч, могат да разберат колко далеч всъщност могат да стигнат”. Авторите на „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България” са предприели риска да поемат по българския участък от известния международен туристически маршрут, който започва в Тарифа (Испания) и завършва в Ларнака (Кипър) и тази смелост им се е отплатила щедро.

На 13 септември (четвъртък), по време на официалната премиера на пътеводителя, от 18:30 часа в клуб Gramophone (ул. „Будапеща” 6) журналистът и автор на книгата Ива Петрони, и финансистът и фотограф Димитър Алексов ще разкажат повече за изминаването и заснемането на българския участък от Е4 (планините Витоша, Верила, Рила, Пирин и Славянка) с дължина 260 километра и за всички интересни места по пътя, за възможностите за транспорт и нощуване, та дори минералните басейни по отсечката.

В луксозното цветно издание са описани и заснети както популярни дестинации като Седемте рилски езера, върховете Вихрен и Черни връх, така и по-рядко посещавани райони по българския участък от международния маршрут Е4 като заслон „Смильо“ във Верила и връх Капатник в Рила.

Сред полезната информация в книгата са още примерен бюджет, както и ценни съвети за оказване на първа помощ в планината – как да процедираме при хипотермия, какво да правим при ухапване от змия, какво е т.нар. A, B, C протокол, и др.

Освен красиво издание с майсторски заснети фотографии, полезна информация и забавни лични истории, „През пет планини. Пътеводител за Е4 в България” (с подзаглавие „Туризъм за заети хора”) е също така и доказателство, че не е необходимо човек да има безкрайно много свободно време или специална физическа подготовка, за да се качи в планината.

На 13 септември от 18:30 часа в столичния клуб Gramophone Петрони и Алексов ще ви демонстрират, че единственото, което ви трябва, за да изминете Е4 в България, са няколко свободни уикенда, раница, вода, храна, удобни обувки и желание, придружено от добро настроение.

Готови ли сте?

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
11.09.2018 г. 16:46
Етикети:
пътеводителпремиера на книгаиздателство Сиела
През пет планини. Пътеводител за Е4 в България
Димитър Алексов
Ива Петрони
Посетено:
813
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28209-premiera-na-prez-pet-planini-patevoditel-za-e4-v-balgariya