Издания / премиери

Соня Тодорова представя "Незнайните образи хорски"

12 септември, 19:00 ч., бар "Макондо" - София

Соня Тодорова представя "Незнайните образи хорски"

 

◊ ПОКАНА

Приятели, каним ви на премиерата на "Незнайните образи хорски" - сборник с разкази на Соня Тодорова на 12 септември в бар "Макондо" в София!

Помните нейния духовит "Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София", нали? А "Перлите на Ади Ландау" несъмнено ви е просълзила... Е, назря моментът да се насладим на една селекция от разкази, в които нищо не е такова, каквото изглежда.

Сборникът "Незнайните образи хорски" ще бъде представен от Биляна Курташева.

Разказите повеждат читателя през реалността на всекидневието, но после изненадващо се оказват задвижени от нещо стъписващо и фантастично. Малко момче хвърля топка към слънцето, мъж търси своето отдавна забравено лице, възрастен господин се разхожда сред незапомнени спомени, а една делова госпожа поглежда към отсрещния тротоар и изненадващо вижда себе си. Под звуците на валс, танго и мълчания, скрито между мравки и лъвове, отпътуващи влакове и кацащи самолети, магичното пронизва света, за да подскаже другия възможен разказ.

Соня Тодорова е родена през 1979 г. в София. Завършва гимназия с преподаване на немски език и Университета по архитектура, строителство и геодезия. Защитава докторат по висша геодезия в Техническия университет във Виена. През годините пише кратки разкази за удоволствие, а след 2010 г. работи като преводач на свободна практика. Автор е на текстове за списание „Жената днес”. Дебютната ѝ книга носи заглавието „Кратък и практичен наръчник по оцеляване на семейства с малки деца и други в София”. „Перлите на Ади Ландау” e първият ѝ роман, последван от сборника с разкази „Незнайните образи хорски”. 

Очакваме ви на 12 септември точно в 19:00 ч. в бар "Макондо" в столицата!

 

Автор:
Издателство Колибри
Публикация:
11.09.2018 г. 15:50
Посетено:
971
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28208-sonya-todorova-predstavya-neznaynite-obrazi-horski