Издания / премиери

Даниел Вълчев и неговите „Разкази” гостуват на Алея на книгата – Варна

Бившият министър на образованието и науката и преподавател в СУ „Св. Климент Охридски” ви кани на среща край морето

Даниел Вълчев и неговите „Разкази” гостуват на Алея на книгата – Варна

 

◊ ПОКАНА

Няколко месеца след премиерата на „Разкази” от Даниел Вълчев авторът ви кани на среща по време на Алея на книгата – Варна. Срещата ще се проведе на 2 август от 18:30 ч. в Радио „Варна”, където авторът ще ви прочете (изразително) няколко страници, а след това ще отговори на всякакви въпроси, в това число и на най-неочакваните (например):

– Какво Ви накара да започнете да пишете?

– Откъде взимате сюжети за Вашите разкази?

– Какви са бъдещите Ви творчески планове?

Авторът ще бъде представен от Николай Ишков, който го познава отдавна и (за съжаление) твърде добре.

Нямате нужда от покана или потвърждение.

Просто елате!

В „Разкази” на Даниел Вълчев ще срещнете принцеси, мечтатели, адвокати, ангели, студенти, професори и какво ли още не. Авторът използва цялата палитра от характери, които заобикалящият ни свят предлага, за да нарисува по елегантен и затрогващ начин eдин ироничен, смешен и понякога трагичен преразказ на действителността.

Този своеобразен дневник на фантазията е за всички онези, на които седмицата не им е по мярка, за онези, за които строгите рамки на календара се оказват тесни, за които алигаторите не са крокодили, за които принцесите носят червени шапчици. Както и за онези, които могат да обичат осем дни от седмицата (по „Бийтълс”).

„В моя случай осмият ден от седмицата е тема, несъотносима към математиката. Осмият ден от седмицата е въпрос на усещане. За мен осмият ден от седмицата е символ на нуждата, а и на способността на човек да се откъсне от ритъма и от рамката на календара и да остане сам със своите си мисли и преживявания. Та искам да кажа, че всеки от тези осем нови разказа е заченат и износен през осмите дни от моите седмици. Това лято разказите само се родиха.”

Даниел Вълчев

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
25.07.2018 г. 15:24
Посетено:
1180
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28097-daniel-valchev-i-negovite-razkazi-gostuvat-na-aleya-na-knigata-varna