Издания / премиери

Георги Тошев представя книгата "Mamma Мia! Филмът. АББА. Продължението"

18 юли 2018 г., 19:00 ч., кино „Одеон" - София

Георги Тошев представя книгата "Mamma Мia! Филмът. АББА. Продължението"

 

◊ ПОКАНА

"Книгомания" и Георги Тошев представят книгата „Mamma Mia! Филмът. АББА. Продължението", посветена на незабравимата шведска група АББА и какво се случва с членовете й в последните години.

Заповядайте на 18 юли (сряда) от 19,00 ч. в кино „Одеон". Ще бъде излъчен и документалният филм „АББА. Тяхната история". Входът е свободен.

Още събития:

28.07.2018 г. – 23,30 ч. – Лозенец, клуб „Хасиенда" – фестивал „Арт поток" – Mamma Mia! Парти с вечните хитове на АББА. С участието на Георги Тошев. Входът е свободен.

02.08.2018 г. (четвъртък) – 20,00 ч. – Бургас, Морска градина – лятна сцена Охлюва (пред Морско казино) – като част от откриването на четвъртата фотоизложба на композитора Стефан Диомов, посветена на Скандинавието, Георги Тошев ще представи книгата „MammaMia! Филмът. АББА. Продължението" и документалния филм „АББА. Тяхната история". Входът е свободен.

Очакваме ви!

 

„Mamma Мia! Филмът. АББА. Продължението“

Георги Тошев

Кои са тези музиканти, които могат да предизвикат възторг само с една снимка в социалната мрежа и кратък текст към нея?

Всеки друг музикант, напуснал сцената преди десетилетия, можеше да мине незабелязано, особено днес в ерата на музикалното свръхпредлагане. Но не и групата, продала легално 400 милиона албума и произвела 19 хита, оглавили световните класации в продължение на 10 години. Група, която успя да превърне първите букви на малките си имена в световен бранд. Няма значение дали светът обича или не тяхната музика, но знае кои са АББА.

„При последната ми среща с Бени през май тази година в Стокхолм, той ми каза: „Знаеш ли, музиката е необходимост, не амбиция. Всеки опит да се доказваш пред другите чрез нея е обречен!". Респектиран съм от честността, с която AББА присъства в света на музиката. Те се събират от необходимост да създават песни, които ги изразяват през годините. Разделят се, когато тази необходимост ги напуска през 1982 г. Отказват 1 милиард преди години, за да се съберат. Връщат се в студио преди няколко месеца от необходимост, за удоволствие, без амбиция. АББА са пример, че е важно да присъстваш честно в изкуството. И затова музиката им надживя стилове и моди! ", казва авторът на книгата Георги Тошев.

„Приятна е липсата на помпозност у двамата шведи Бени и Бьорн; те приемат славата си леко и имат способността да се смеят не само на себе си, но и на периода АББА. Но могат също така да бъдат и ревностни защитници на всичко онова, което са постигнали като създатели на хитове, продуценти, изпълнители и музиканти – ето защо да ги чуеш да говорят за тяхната музика, е нещо много специално." – Филип Дод, музикален журналист.

През 1999 г. АББА отказва 1 милиард долара, за да се събере за нов албум и 100 концерта. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се разделят неофициално в края на 1982 година. Последното им съвместно официално появяване като група е на 11 декември същата година в „Късното шоу" на Би Би Си. Дават кратко интервю, шегуват се помежду си и изпълняват два свои хита, следва обща усмивка за пред камерата и край. Не се сбогуват с публиката си. Няма и официално изявление за раздяла. Няколко години АББА подхранва любопитството на феновете, че може би ще се върнат в звукозаписното студио за нов албум. Това не се случва до 2018-а, когато решават да запишат само две песни.

Трейлърите на новия Mamma Mia! Here We Go Again покачиха градусите на любопитството. Накараха ни да броим дните до горещата премиера в края на юли, когато ще сглобим пъзела на поредната вълнуваща история на Universal. В САЩ премиерата ще се случи на 20 юли, а на Острова – на 27 юли. Новата продукция е комбинация от предисторията на героите от Mamma Mia! и ново своеобразно разширение на сюжета на филма, създаден през 2008 година като успешна екранизация на едноименния мюзикъл с хитове на AББA. Преди 10 години в първата Mamma Mia! бяха инвестирани 52 млн долара, филмът донесе повече от 600 млн долара приход и бе гледан от над 30 млн зрители по света. Стискаме палци новата филмова версия да бъде по-златна от предходната.

Част от тиража на книгата се предлага с диск – документален филм „АББА. Тяхната история".

Филмът на журналиста Георги Тошев, оператора Румен Василев и режисьора на монтажa Явор Веселинов разказва невероятната история на най-популярната поп група на 70-те години АББА. След 400 милиона продадени копия и 19 хита, покорили световните класации, музиката на шведската четворка продължава да бъде сред най-слушаната в цял свят. Агнета, Бьорн, Бени и Фрида се събраха заедно през 2018-а, за да запишат две нови песни. Светът очаква тяхното ABBAtars шоу през 2019 г. Този филм ни среща с феномена АББА.

 

 

Автор: Книгомания
18.07.2018 г. 16:11
Посетено: 1294
Етикети: музика, АББА, филм, Книгомания, Георги Тошев, премиера на книга, ABBA, „Mamma mia! Филмът. АББА. Продължението“
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/28071-georgi-toshev-predstavya-knigata-mamma-mia-filmat-abba-prodalzhenieto