Издания / премиери

Истории от Библията

Първата българска книга за слушане

◊ СЪБИТИЕТО

Издателство "5 звезди" и музей "Земята и хората" организира представяне на първата българска книга за слушане

"Истории от Библията",

разказани от писателя Димитър Инкьов
и прочетени от Димо Стоянов (група P.I.F.).

Отговорен редактор: Стефка Пискулийска
Консултант: Климент Христов (богослов)

Представянето ще се състои на 11 октомври (сряда) от 17 ч.
в голямата зала на музея "Земята и хората", София.

Ще участват Димо от P.I.F.
и Климент Христов - богослов, консултант на проекта.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА КНИГАТА

За първи път в България - книга за слушане по текстове от Библията, предназначена за всеки, който иска да попълни общата си култура. Библията като приказка, която и децата, и възрастните слушат с интерес и удоволствие.

Това са сладкодумно разказаните от Димитър Инкьов истории от Стария и Новия завет. Внимателно подбрани и предадени на достъпен и увлекателен език, разказите по библейски сюжети са прочетени от популярния певец от група P.I.F. Димо Стоянов. Богатият глас на Димо кара текста да изпъкне в цялата пълнота на смисъла си. Музикалният фон допълва драматизма и обогатява емоционалното възприемане на текста.

За първи път у нас се появява текст по Библията във вид на книга за слушане. Все още слабо познати на широката публика, книгите за слушане имат някои предимства пред добре познатите ни книжни тела. За добро или зло – модерният човек в нашия динамичен свят намира слушането за много по-удобно и естествено, отколкото четенето. Активното слушане на текст, освен у дома, може да се случва на много места, където четенето на книга е неуместно или неудобно – на улицата, на плажа или в планината, във фитнеса, дори в колата по време на задръстване. Книгите за слушане са и начин много хора с увреждания да имат достъп до литературни текстове.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ В ПРОЕКТА

Димитър Инкьов е известен в Германия и по света с над 110-те си книги, написани за деца, но интересни и за възрастните. Превеждан е на над 26 езика, включително в цяла Европа, Латинска и Южна Америка, Корея, Китай и т.н. Неговата интерпретация на библейски сюжети е посрещната с голям интерес в Германия, където е издадена на компактдискове и книга с оригинално заглавие "Die Bibel für Kinder, erzählt von Dimiter Inkiow".

. Повече за него на
http://www.inkiowsworld.com и в сайтовете за книги в световната интернет мрежа.

Димо Стоянов е завършил НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, работи по различни проекти. На широката публика е известен като фронтмен на група P.I.F.

. Повече за него на
http://pifbg.com/
Автор:
5 звезди
Публикация:
03.10.2006 г. 17:42
Посетено:
304
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/2801-istorii-ot-bibliyata