Издания / премиери

Премиера на романа "Преди и след апокалипсиса" от Панчо Недев

27 юни 2018, 18 часа, Арт салон на Радио Варна

◊ ПОКАНА

Премиера на новия роман на Панчо Недев "Преди и след апокалипсиса"

Като тематика това е фантастика, която в последните години специалистите наричат „социална прогностика”. Заповядайте на 27 юни, сряда, от 18 часа в Арт салон на Радио Варна.

Книгата ще представи проф. Артур Кордон, един от нашите учени със световна известност по проблемите на изкуствения интелект, който живее и работи в САЩ. Проф. Кордон е и научен консултант на книгата, художника на корицата е Туко Рамирез.

 

◊ ЗА РОМАНА

По замисъл "Преди и след апокалипсиса" е сатирична дисекция на нашето политическо, социално и нравствено общество, както и на глобалните причини, които формират военното напрежение и опасността от тотално унищожение на живота на планетата… Крехкият оптимизъм, който все пак носи посланието, е в документално обоснованата надежда, че и след възможния „частичен” Апокалипсис, вследствие употребата на конвенционално и тактическо ядрено оръжие, животът НИ няма да погине. И това е основната идея на третата част: че от преживелите глобалната катастрофа мъченици, след Апокалипсиса, с активната помощ на светлите космически сили, на Земята може да се положи началото на коренно различно ново човечество, с нов организационен и социален ред. Прогнозата, идейният модел, мисловната представа на автора за това ново общество се разглежда по-специално в ІІІ част.

Всъщност романът завършва с отворен финал: дискусия с различни гледни точки като разсъждения по фундаменталния въпрос: „Как, с какви средства, на каква основа да бъде организирано това Ново социално общество?” Въпросът на днешното оцеляване и бъдещото развитие на човечеството, който вълнува с активен интерес, както учения-нобелист, така също и последния бедняк… Най-общо казано, в новия си роман Панчо Недев се е насочил към най-съществените, глобалните, земни и космически проблеми, които се случват и биха могли да се случат в недалечното бъдеще.

Автор:
Организаторите
Публикация:
25.06.2018 г. 14:33
Етикети:
Варнапремиера на книгаПанчо Недев
Преди и след апокалипсиса
Посетено:
845
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27986-premiera-na-romana-predi-i-sled-apokalipsisa-ot-pancho-nedev