Издания / премиери

Премиера на книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ от Калоян Блажев

15 юни 2018 г., 18 часа, Регионална библиотека „Любен Каравелов“ - Русе

Премиера на книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ от Калоян Блажев

 

◊ СЪБИТИЕТО

Премиера на книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ от Калоян Блажев (1975-2015)

15 юни 2018 г., 18 часа, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Читалня

На 15 юни в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще бъде представена книгата на германиста Калоян Блажев (1975-2015) „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“, издадена от „Авангард принт“ - Русе с редактор Красимира Василева.

Водещ ще бъде Огнян Стамболиев, критик и преводач.

Гости ще бъдат редакторът на книгата Красимира Василева – дългогодишен журналист, бивш главен редактор на в. „Утро“, и Елица Дубарова – сестра на поетесата Петя Дубарова.

Книгата „Херман Хесе - по пътя към божественото единство“ е плод на дългогодишните занимания на автора с личността и творчеството на Херман Хесе. Като германист той е запознат с голяма част от посветената му литература. Главната му цел е да проследи отношението на писателя към християнството и развитието на идеята за единството на всички хора във връзката им с Бога. Затова акцентът в настоящето изследване пада върху романа „Нарцис и Голдмунд“. Книгата представлява безспорен принос в тази посока, тъй като липсват други подобни тематични разработки не само у нас, а и в чужбина.

 

◊ ЗА АВТОРА

Калоян Блажев е роден на 24 декември 1975 г. в Русе. Завършил е СУ „Христо Ботев“, а след това специалността „Приложна лингвистика“ във Великотърновския университет и магистратура по немска филология. Една година е специализирал немска литература в университета в Байройт, Германия.

Над 10 години е работил като преподавател по немски език в СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в Русе. Женен, с две деца. Напуска този свят на 21 септември 2015 г.

Автор:
РБ "Любен Каравелов" - Русе
Публикация:
14.06.2018 г. 16:40
Посетено:
1784
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27926-premiera-na-knigata-herman-hese-po-patya-kam-bozhestvenoto-edinstvo-ot-kaloyan-blazhev