Издания / премиери

Максим Минчев представя книгата си „Дюна 45. Намибия“ в София

15 май 2018, 18.30 ч., галерия „Сан Стефано“

Максим Минчев представя книгата си „Дюна 45. Намибия“ в София

 

◊ ПОКАНА

Издателска къща „Хермес“

ви кани на среща със сладкодумния разказвач

и изключителен фотограф Максим Минчев

След успешните премиери на „Дюна 45. Намибия“ в Русе и Пловдив, литературното турне на Максим Минчев продължава в София.  

Заповядайте на 15 май (вторник) от 18.30 ч. в галерия „Сан Стефано“, ул. „Сан Стефано“ 22

В деня на премиерата в галерията ще бъде експонирана и изложба от 80 фотографии на деца от над 100 държави, които авторът Максим Минчев е снимал по време на своите пътешествия.

Специални гости на събитието ще бъдат семейство Паси и почетният консул на България в Намибия – Михаил Михайлов. Присъствието им не е случайно, тъй като те са важна част от пътешествието на Максим Минчев в Намибия, станало повод за написването на „Дюна 45“. Соломон и Гергана Паси са спътници на автора и съпругата му, и герои в книгата. А Михаил Михайлов - архитект, писател, бивш дипломат, ловец и изследовател на африканските племена, който от 25 години живее в Намибия, е техен водач по време на южноафриканското им приключение.

На премиерата ще присъства и редактора на книгата – журналистът и запален пътешественик Георги Милков.

 

Максим Минчав: Съзнавам, че когато човек е бил в повече от 140 държави на петте континента, много трудно ще отговори на въпроса кои са най-любимите му сред тях. Съзнавам също, че подобни въпроси са малко нелепи. Всички държави са ми любими. И все пак напоследък се улавям, че ме тегли към Африка. Затова отново избрах Черния континент за следващата, трета книга от поредицата „Пътешествия с Максим“.

След Кения, Танзания и Занзибар в „Alo Boo Safari и Белиз, Кабо Верде, Бутан и Палау в „Търсачи на миражи“ сега ще се отправим към малко познатата Намибия.

А защо Намибия?

Ще разберете, когато прочетете книгата!

 

За автора:

Максим Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София. Завършил е журналистика в Лвов, Украйна, и е бил стипендиант на НАТО в Брюксел.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, президент е на Асоциацията на българските медии по света, член е и на УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.

Членува в Съюза на българските журналисти, в Международната организация на журналистите, в Съюза на българските писатели. Той е съставител на книгата „Соломон Паси. Статии, мнения, коментари, интервюта извън протокола“, която излезе със знака на „Хермес“.

Максим Минчев съчетава успешно работата си на дългогодишен директор на БТА с голямата си страст – пътешествията. Той е посетил 142 страни на 5 континента и е написал девет книги.

Член е и на FIJET (Международна организация на писателите и журналистите, пишещи за туризма).

 

Автор:
ИК "Хермес"
Публикация:
14.05.2018 г. 16:11
Посетено:
1039
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27716-maksim-minchev-predstavya-knigata-si-dyuna-45-namibiya-v-sofiya