Издания / премиери

Премиера на книгата "Голямата работа" от Пламен Петков в Русе

15 май 2018 г., 18.00 ч., Регионална библиотека „Любен Каравелов"

Премиера на книгата "Голямата работа" от Пламен Петков в Русе

 

◊ ПОКАНА

На 15.05.2018 г. от 18.00 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов" - Русе ще се състои премиера на новата книга на Пламен Петков "Голямата работа" - сборник с разкази, сатира и стихотворения.

Пламен Петков е роден в град Русе през 1978 г. Завършил е немска гимназия (Deutsche Schule) в Русе и след това Информатика в РУ „Ангел Кънчев“. Пише хумор, сатира, различни по жанр разкази, романи, стихове, сценарии. През 2017 г. издава първата си книга „Престъпни мисли“.

 

"И във втората си книга „Голямата работа“ Пламен Петков ни среща с Иван Галинов – детективът, разплитащ сложните криминални казуси. Но тук авторът е включил много по-разнородни по съдържание разкази. В повечето от тях разкрива съвременната българска действителност в цялата ѝ бруталност, корупция, липсата на правосъдие, немотията и несгодите на обикновения българин. Героите са живи персонажи, които човек може да съпостави с реални хора от заобикалящия го свят.

За пръв път виждаме Пламен Петков и като сатирик и ни напомня на майсторите в жанра. Сатирата му е остра и актуална по Ботевски, както и включените стихотворения. В тази книга авторът е многоцветен. На места ще ви разсмее, на други разплаче, а на трети остави без дъх.

Пламен Петков изгражда интересни и увлекателни сюжети на своите разкази. Те държат будно вниманието на читателя за случващото се, увличат го в разнищването, раздиплянето съдбата на героите."

Крум Гергицов (рецензент)

 

Автор:
Организаторите
Публикация:
14.05.2018 г. 15:06
Посетено:
1214
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27715-premiera-na-knigata-golyamata-rabota-ot-plamen-petkov-v-ruse