Издания / премиери

Представяне на биографичната книга „Вивиан Уестуд“

16 май 2018 г., 11.00 ч., НБУ

Представяне на биографичната книга „Вивиан Уестуд“

 

◊ ПОКАНА

Център за книгата и департамент „Дизайн“ отправят покана за участие в представянето на „Вивиан Уестуд“, биографична книга за „кралицата на пънк модата“ от издателство „Колибри“ на 16 май 2018 г. от 11.00 ч. в книжарницата на корпус I в Нов български университет.

Водещ на събитието е Кремена Димитрова от издателство „Колибри“, а дискутанти са гл. ас. д-р Яна Дворецка и инж. Татяна Пенчева.

Представянето на книга за модната икона Вивиан Уестуд е част от „Майски дни на модата 2018“. Съвместно с издателство „Колибри“ студенти от бакалавърска програма „Мода“ ще направят презентация за творчеството на известната дизайнерка. Ще бъдат показани видео-материали, уникални фотоси от ревюта и интересни факти за модните ú проекти.

За първи път в тази книга Дейм Вивиан Уестуд описва историята на бурния си живот в творчески тандем с Иън Кели, автор на биографии на редица прочути личности. Пламенната откровеност на Вивиан, изляла се на тези страници, примесена с проникновението на историка и приятеля Иън Кели, извайва завладяващ портрет на една магнетична личност.

Тя е известна като грандама на британската мода, една от най-влиятелните фигури в световните модни среди, кралица на пънк модата, жива легенда, икона на нашето време. В продължение на десетилетия медии и коментатори увенчават името на неподражаемата дизайнерка с хвалебствени определения. Ала може би онова, което толкова дълго я държи на върха, е нейната нестандартна, екстравагантна природа на вечна бунтарка, непобираща се в норми и рамки.

* * *

С медийната подкрепа на Аз чета

Автор: Център за книгата
14.05.2018 г. 16:35
Посетено: 795
Етикети: издателство Колибри, департамент „Дизайн“, Център за книгата, НБУ, инж. Татяна Пенчева, гл. ас. д-р Яна Дворецка, Вивиан Уестуд
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27714-predstavyane-na-biografichnata-kniga-vivian-uestud