Издания / премиери

Концерт и премиера на „Бъди какъвто си” от Александър Петров

14 май 2018, 20:00 ч., Sofia Live Club

Концерт и премиера на „Бъди какъвто си” от Александър Петров

 

◊ ПОКАНА

Издателство "Сиела" ви кани

на премиерата на „Бъди какъвто си” от Александър Петров

„Любовта, без която не можем” е в „Нашия град”. „Жулиета”, „Оловният войник”, „Оставаме”, „Последен валс”, „Вдигни очи” и още много други от златните хитове на българската поп и рок сцена  оживяват за пръв път и на хартия.

„Бъди какъвто си” от Александър Петров е първата стихосбирка на „Златното перо” на родния рокендрол, написало стиховете за близо 1000 песни,

Луксозното издание с илюстрации и твърди корици събира 55 творби на автора, някои от които навяват носталгия, други вдъхват оптимизъм, трети – непримиримост и сила.

Макар че поколения българи са израснали с  „Богатство“, „Любовта, без която не можем“ и „Безсъние“, тези и много други негови стихотворения досега никога не са били издавани заедно в една книга, за да бъдат оценени не само като песни, но и като поезия.

В „Бъди какъвто си“ меломаните ще открият текстовете на култови рок групи като „Тангра“, „Фактор“, „Диана Експрес“, „Сигнал“, както и произведения, които се превърнаха в химни на свободата, бунта, промяната и надеждата за един нов, по-добър живот.

А на 14 май от 20:00 ч. в Sofia Live Club ви каним да отпразнуваме заедно първата стихосбирка на „Златното перо” на българския рокендрол.

Заедно със Стенли от група „Тангра”, Ния, „D2” и „Фактор” ще ви пренесем „В друго време, в друг свят”.

Да си припомним заедно какво е да дишаш свободно с нетипичната, смела и лишена от суета поезия на Александър Петров!

*

"Тези стихове са писани в продължение на 40 години. Като фотограф се опитвах да уловя миг или чувство, да направя нечий портрет. И всеки път си казвах, че имам останал само един-единствен последен кадър."

Александър Петров

 

"Подострените сетива на Александър Петров са забодени в детайлите. Прецизното му перо улавя епохи. Без да го познавам, го чувствам близък. Израснал съм с неговите думи, пял съм до прегракване песните по неговите текстове и оказва се, че зная почти всички стихотворения в тази поетична книга наизуст. Изпитах най-голямото богатство – да прочета „Бъди какъвто си“ в една мансарда точно под звездите."

Илиян Любомиров

 

Автор:
Изд. Сиела
Публикация:
13.05.2018 г. 14:05
Посетено:
1337
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/4/news/27701-kontsert-i-premiera-na-badi-kakavto-si-ot-aleksandar-petrov